Българският министър председател Бойко Борисов отказва да подаде оставка, въпреки

...
Българският министър председател Бойко Борисов отказва да подаде оставка, въпреки
Коментари Харесай

The Irish Times: Българският премиер - вкопчен във властта на фона на протестите срещу корупцията

Българският министър ръководител Бойко Борисов отхвърля да подаде оставка, макар настояванията на президента на страната Румен Радев, опозицията и протестиращите, които настояха за завършек на корупцията и безнаказаността в страната.
Така стартира публикация в следващото задгранично издание, до което доближава обстановката с протестиращите у нас.

Ето и остатъкът от нея:

Хиляди жители излязоха по улиците на столицата София и други градове в България през последната една седмица. Всичко това се случва след поредност от кавги, които подпалиха публичния яд. Причината - привилегированият хайлайф в най-бедната страна-членка на Европейски Съюз.

Протестиращите упрекват премиера Борисов и държавното управление му в добиване на дивиденти от тъмни покупко-продажби сред политици и предприемачи. Гражданското неодобрение има поддръжката на президента Радев и опозиционната партия на социалистите.

Българска социалистическа партия внесоха и избор на съмнение в Народното събрание в сряда, само че господин Борисов настоя, че няма да отстъпи. Основният претекст е, че следва България да се изправи пред огромна икономическа рецесия, породена от епидемията от COVID-19. Очаква се съдружното държавно управление да оцелее след вота на съмнение, който ще се състои идната седмица.

“Оставката няма да усъвършенства обстановката. Мъчно ми е, че нацията е толкоз надълбоко разграничена в този миг, изключително когато не знам по какъв начин ще се оправим в идните месеци”, отсече Борисов по време на държавна среща.

Стабилността

Господин Борисов, някогашен пожарникар и телохранител, който е министър председател през по-голямата част от миналото десетилетие, съобщи, че България има потребност от непоклатимост. Страната би трябвало да насочи вниманието си към справяне с икономическата рецесия и да отбрани значимите планове за финансова помощ от Европа в завършек на седмицата.

“Чуваме ви. Мислим и ще представим хрумвания за обществено подкрепяне във всяка една сфера”, уточни още Борисов и добави, че държавното управление би трябвало да ръководи до постоянните избори идната пролет.

“Призовавам президента и опозицията - идват тежки месеци и в случай че имаме ново държавно управление всички ще се питат къде е единността ни”.

Борисов е под удари още след изтеклите фотоси от локални медии предишния месец, в които се вижда по какъв начин той спи в резиденцията си, а до него на нощното шкафче има револвер. Чекмеджето пък е цялостно със злато и банкноти от 500 евро.

Той съобщи, че фотосите са нагласени или изманипулирани и загатна, че зад това стои Русия и политическите врагове на ръководещите, в които влиза и президента Радев.

Общественият яд се надигна предходната седмица, откакто гардове на НСО възпряха опозиционен политик при опита му да дебаркира на плаж покрай резиденцията на авторитетния политик Ахмед Доган. Смята се, че той е непосредствен до господин Борисов. Плажът е обществена благосъстоятелност, а също така се допуска, че охранителите би трябвало да пазят висши държавни лица.

След това службата нахлу в постройката на Президентството и задържа двама чиновници. Това накара президента Румен Радев да изиска оставките както на Борисов, по този начин и на основния прокурор Иван Гешев.

Според обвиняванията протестиращите са платени от милионерът Васил Божков. Хазартният необут с прякор “Черепа” сега е в Дубай. Според негови твърдени той е бил изнудван в продължение на години и е плащал милиони евро в кеш на Борисов и негови доближени.

В поддръжка на протестиращите се оповестиха от американското посолство в София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР