Българският министър-председател Бойко Борисов бе посрещнат с викове "Бойко, Бойко"

...
Българският министър-председател Бойко Борисов бе посрещнат с викове "Бойко, Бойко"
Коментари Харесай

В Струмица посрещнаха Борисов с Бойко, Бойко!

Българският министър-председател Бойко Борисов бе посрещнат с крясъци "Бойко, Бойко " в македонския град Струмица. Днес там държавните управления на България и Македония организираха взаимно съвещание. Преди това Борисов и сътрудника му Зоран Заев се срещнаха "на четири очи " във Водочки манастир „ Свети Леонтий “ над македонския град.



След срещата Борисов и Заев сервираха цветя на паметника на Борис Трайковски. После незабавно двамата министър председатели се срещнаха и с жители на Струмица. Те ги посрещнаха с бурни ръкопляскания и приветствени възгласи.





"На Балканите би трябвало да се пазим от думи като „ нова епоха”, „ исторически” – повече невзискателност ни е нужна, в сравнение с великолепие. Трябва да забравим, че тук е Велика Албания, Велика Македония, Велика България, Велика Сърбия – колкото по-бързо забравим, че сме „ велики”, толкоз по-бързо инфраструктурата и приходите ще се изравнят със Западна Европа, съобщи Борисов след взаимното съвещание на държавните управления.

"Официално бяха подписани съглашения за съдействие в региона на защитата (вкл. и за рационализация на македонски танкове Т-72 у нас), енергетиката (нова междусистемна газова връзка), туризма (съвместно приемане на туристи от трети страни), връзките (падане на цените на ромунига) и други ", продължи той.



Според македонския министър председател Зоран Заев това е естествено продължение на контракта за добросъседство от лятото и е образец за другарство сред две страни, което обезпечава интернационалната сигурност. От думите му стана ясно още, че София и Скопие ще се борят дружно и с тероризма, хакерските атаки и хибридните закани.

"След година-две ще вървим за час и половина от Струмица до София. Въпросът е за Коридор номер 8 (от Черно море до Адриатическо море). Интересът да се финансира от всички е доста огромен, тъй като се вижда, че може да стане. Така че имаме краткосрочният проект за бърз контакт през Автомагистрала Струма, и се надявам през идващите години градежът на Коридор номер 8 да стане необратим ", съобщи министър-председателят ни.



От македонската ТВ21 пък зададоха любопитен въпрос към Борисов: "Има ли македонски език, господин Борисов? "

"Отнасям се с почитание към Вашия въпрос ", отвърна Борисов. "Преди малко се срещнахме с жителите на Струмица и безусловно се разбирахме. Сега, както виждам, нито една от медиите не употребява слушалки (за превод) - нито българските, нито македонските. И се разбираме.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР