Българският мецосопран Светлина Стоянова спечели първа награда в престижния международен

...
Българският мецосопран Светлина Стоянова спечели първа награда в престижния международен
Коментари Харесай

Светлина Стоянова: всеки ден продължават да пристигат покани за участия

Българският мецосопран Светлина Стоянова завоюва първа премия в влиятелния интернационален конкурс „ Нови гласове ” в Германия.

Казах й, че ме е качила още едно ходило нагоре, към Небето! Този триумф е в действителност страхотна победа за нея, за България, за школата, от която тя идва, в това число и от Българското национално радио, тъй като е пяла в детския Радиохор! Тази победа е резултат на доста години труд и отдаденост на музиката, показа бащата на младата певица Светлин Стоянов .

Аз към момента съм толкоз разчувствана! Не мога да допускам, че се е случило! Състезанието стартира за мен през месец юни, когато отидох в Берлин и аплайвах. Тогава са били прослушани 1 430 души в 26 страни из целия свят. Седмица по-късно разбрах, че съм една от 42-та щастливци /21 мъже и 21 жени/, които ще се състезават на финала в Гютерсло… Наистина една такава победа „ отваря извънредно доста порти ”! Всеки ден не преставам да получавам по няколко имейла с разнообразни оферти и съм толкоз щастлива за това! Все още не съм избрала, само че допускам, че следващата година ще бъда в Германия, Швейцария или Австрия. Най-скорошното, което ми следва, е да пея Керубино в Ница, описа изгряващата българска оперна звезда Светлина Стоянова в изявление за предаването за музикално-сценични изкуства „ Каста дива ”.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР