Българският лев е свързан с еврото с валутен борд, припомни

...
Българският лев е свързан с еврото с валутен борд, припомни
Коментари Харесай

Свилен Трифонов: Интеграцията в еврозоната минава през приемането на еврото

Българският лев е обвързван с еврото с валутен ръб, напомни в аудиокаста " Това е Бългаиря " на Радио " Фокус " националният представител от ПП-ДБ юриста Свилен Трифонов. " Процесът по интеграция в еврозоната минава през приемането на еврото и е общопризнат още с подписването на контракта за присъединение на България към Европейскя съюз, тук две отзиви по въпроса няма. Одобреният от държавното управление проект е действителното въвеждане на еврото да се случи през 2024 година ", изясни още Трифонов.

По думите му, това е била една трайно открита политика, която сега вършат опити да бъде заличена със задна дата, което няма по какъв начин да бъде реализирано. Освен чисто политическия популизъм, съгласно него, няма друга причина, която да постанова забавянето на дейностите ни в тази посока.

" Явно не обясняваме задоволително добре на хората какво в действителност е еврозоната. Това е опция за хората и страната да попаднат в европейския хайлайф. Там са страните, които постоянно даваме за образец, страните, които са приютили редица наши сънародници, които са там заради повода, че там се оферират по-добри стопански благоприятни условия. Ще кажа единствено за изясненост, не че хората не са осведомени, само че въпреки всичко, с цел да сме пределно ясни и точни, че измежду тези страни попадат Австрия, Белгия, Германия, Испания, Франция, Италия, Нидерландия, няма да изброявам други, само че те са със статут на най-мощните европейски, а даже и международни стопански системи. Тук не преставам с това, че нови страни могат да се причислят към еврозоната, единствено, в случай че стопанските системи им бъдат в положение да не изостават от тези, които към този момент употребяват еврото. Това значи, че приемането в еврозоната ще бъде едно самопризнание за опциите ни като страна, освен на европейско, а и на международно равнище. Еврозоната в действителност, е една привилегия и самопризнание, а не непотребен държавен ангажимент ", сподели депутатът.

Според него, с настояването на сходен референдум ние за следващ път излъчваме сигнали за неустойчивост. Това не е изненада, няколкото години политическа неустановеност, неналичието на работещ парламент, липса на постоянно държавно управление по натурален път раждат сходни прецеденти, които са без аналог в историята.

" Ясно е единствено едно, България и българите към този момент са създали своя цивилизационен избор и всеки опит да бъдем отклонени от него, ще приключва с крах. Това, колкото и хиперболизирано да звучи нереално, е една борба, която е сложна и тежка, само че е неизбежна. По допустимо най-бързия метод би трябвало да преминем от положение на политическа война в положение на разговор, който да е за бъдещето на България. В момента ние нямаме повече време да се държим толкоз незряло политически. И е извънредно време, загърбвайки тесните партийни пристрастия да седнем на една маса с съпротива, с всички виновни политици, и да вземем дружно значимите за България решения. И да вървим по пътя, който и без друго е с много трудности в сегашния миг, защото с изключение на вътрешната неустановеност и неустойчивост, както добре всички усещаме, множеството рецесии, множеството условия външни, също основават условия да бъдем още по-несигурни към крайната си цел ", добави Свилен Трифонов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР