Българският лекарски съюз решава по какви параметри да подпише новия

...
Българският лекарски съюз решава по какви параметри да подпише новия
Коментари Харесай

75-ти събор на БЛС: Съсловната организация решава за новия договор с НЗОК

Българският лекарски съюз взема решение по какви параметри да подпише новия Национален рамков контракт с НЗОК. Той се подписва сред съсловната организация и Здравната каса и е за интервал от две години. Обсъждането съответствува със 75-ия събор на лекарския съюз, който се организира изключително. Организацията упорства персоналните лекари да нямат предел за издаване на посоки на диспансеризирани пациенти. 

 

Новите оферти, които са контрактувани сред БЛС и Националната здравноосигурителна каса са опцията при първо нарушаване от един вид да няма глоба, а да се дава методично напътствие на лекаря. 

 
Оттук нататък сътрудниците няма да бъдат, няма да употребявам груба дума, само че няма да бъдат третирани като извършители всякога когато ги ревизират, а по-скоро в случай че се открие нарушаване ще им бъде написано наставление.
доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС

Друга оригиналност е лечебните заведения да могат да „ трансферират “ до 10 % от леглата си от една клиника в друга от същия вид.

 
Предложихме на касата да има еластичност при отчитане на леглата в болнична помощ. Това, което в този момент се случваше - в случай че една клиника има две свободни кревати в друга клиника е запълнена а би трябвало да одобри пациент да не се случва в този момент към този момент ще има опция да се случва. 
доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС

Личните лекари няма да са длъжни да оповестяват на видно място персоналните си мобилни телефонни номера, само че ще би трябвало да има посочен телефонен номер на лекарската процедура, сподели още доктор Иван Маджаров. Пациентите на общопрактикуващите лекари, които имат контракти с центрове за оказване на неотложна помощ, ще се обръщат към тях при потребност след 20:00 ч., напомни той. А по отношение на бюджета…

 
Ако не се съобрази, това ознчава, че няма да има рамков контракт в идващите 2-3 или 4 месеца. Тоест системата на опазването на здравето сътрудници които работят в профилирана и извънболнична помощ или в болничното заведение ще се работят по остарелия рамков контракт.
доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС

По думите на доктор Маджаров договарянията, водени с НЗОК, до момента са в градивен дух.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР