Българският лекарски съюз разследва доц. Атанас Мангъров заради негово интервю.

...
Българският лекарски съюз разследва доц. Атанас Мангъров заради негово интервю.
Коментари Харесай

БЛС разследва доц. Мангъров, грозят го глоба от 5 минимални заплати и порицание

Българският лекарски съюз проверява доцент Атанас Мангъров поради негово изявление. Противникът на Ковид ограниченията има 10-дневен период да отговори на етичната комисия към организацията, оповестява.

 Стотици лекари желаят наказване за доцент Мангъров Виж още

Ако БЛС сметне, че инфекционистът е нарушил текстове от Кодекса за професионалната нравственос на лекарите в България, го грози неодобрение и санкция до 5 минимални заплати. Времето му за отговор е до 7 декември.

Самият Мангъров още не е подготвил писмената си отбрана. Не познава и учения, подал сигнала до съсловната организация. Но повтаря тезите си, които развива още от предходната година. " Нито е доктор, нито е болен. Нещата, в които ме упреква, че съм прегрешил, са известни на всички . Той твърди, че моето отношение към " зелените документи " е погрешно. Той се изрича против моето изявление, че тези, които са имунизирани, могат да се заразяват. Което е по този начин. Те могат да се заразяват. Той твърди, че надали не ковид в детската възраст протича тежко, което не е правилно. Децата са тези, които трябваше да посрещнат тази зараза ", съобщи доцент Мангъров.

А дейностите на съсловната организация той съпоставя с времената отпреди 1989 година . " Всеки, който се изкаже срещу линията на партията, незабавно му се режеше главата. Аз съм се явявал на изпит по " Научен комунизъм ". Който е толкоз теоретичен, колкото са и тези тези на тази пандемия. Цялото това нещо, че тези от БЛС са се вързали на това неуместно писмо, единствено ми основават нерви. Не че се дразня кой знае какъв брой ", сподели още инфекционистът.

Според математика от Българска академия на науките - проф. Николай Витанов обаче доцент Мангъров е измежду помагачите на пандемията . " Аз започнах да предизвестявам за нараснала смъртност заради обстоятелството, че в главите на доста хора са вкарвани концепциите, че този вирус е безопасен, че го няма, че той ще изчезне, че някой ще си скъса дипломата, в случай че вирусът не изчезне. А резултатът е налице. Чак след въвеждане на " зелените документи " имунизацията помръдна. Някой е вкарал в главите на хората хрумвания, които им вредят ", безапелационен е той.

Мангъров обаче счита, че неговите тези оказват помощ на обществото. " Всеки, който желае да се имунизира, може да се имунизира. Но тези ваксини не са направени по разпоредбите на здравното изкуство. И не сме наясно какво може да се случи след няколко години ", настоя инфекционистът.

" Мангъров е артикул на времето и на хората, които не желаят да съблюдават ограничения ", уточни проф. Витанов.

А до момента в който завърши инспекцията на Българския лекарски съюз, доцент Атанас Мангъров към този момент ще е влезнал в новата си роля на консултант по здравната политика на партия " Възраждане ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР