Българският лекарски съюз настоява за оставката на управителя на НЗОК

...
Българският лекарски съюз настоява за оставката на управителя на НЗОК
Коментари Харесай

БЛС иска оставката на управителя на НЗОК

Българският лекарски съюз упорства за оставката на шефа на НЗОК проф. Петко Салчев и на ръководителя на Надзорния съвет на НЗОК доктор Александър Златанов. Това съобщи доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС.

„ Повече от месец и половина сме очевидци на бойкот и реплика на договаряния сред БЛС и НЗОК. Законът за здравното обезпечаване е безапелационен, ние сме равнопоставени в ръководството на средствата, равнопоставени сме в определянето на разпоредбите за действие на здравната система в България “, съобщи доктор Маджаров.

Той уточни, че на процедура няма договаряния сред БЛС и надзорния съвет на НЗОК нито по метода, по който би трябвало да се разпределят гласуваните от Народно събрание пари в бюджета на НЗОК и по какъв начин да доближат до лечебните заведения, нито по идния 3-годишен рамков контракт, който дефинира освен пари, а голямо количество правила, по които ние работим.

„ Искаме доста ясно да заявим, че оттук насетне БЛС излиза от преговорния развой с това управление на Касата и надзорния съвет. Нещо повече настояваме за оставката на двама индивида наложително – проф. Салчев и доктор Александър Златанов “, съобщи доктор Маджаров.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР