Българският лекарски съюз е против облекчаване на мерките срещу преди

...
Българският лекарски съюз е против облекчаване на мерките срещу преди
Коментари Харесай

Лекарското съсловие е против разхлабване на мерките преди Коледа

Българският лекарски съюз е срещу облекчение на ограниченията против преди празниците. Това съобщи доктор Иван Маджаров , шеф на съсловието.
По думите му би трябвало да задържим темпа на запълване на лечебните заведения и на интензивните отделения, с цел да не падне качеството на здравните услуги още повече и " да не стане като напролет в Италия, където лекари трябваше да избират на кого да изключат апарата за дишане, с цел да го включат на различен ".
 Бързите проби ще са безвъзмездни, откакто се приравнят с PCR Бързите проби ще са безвъзмездни, откакто се приравнят с PCR
След като бъдат приравнение антигенните проби към PCR, те ще са безвъзмездни. Това сподели отрасловият министър Костадин Ангелов на брифинг в...
Припомняме, че по-рано днес  за това приканиха и други, а здравният министър също разгласи, че да разхлабва ограниченията. В края на ноември министър председателят Бойко Борисов разгласи, че на 21 декември, а дори и преди този момент.
Маджаров от своя страна добави, че с наложените рестрикции, които към този момент важат до 21 декември, е удържан натискът към лечебните заведения и предизвести, че в случай че има разхлабване, след Но ва година още веднъж може да има случаи като преди хора със затруднено ди шане да качат в коли за спешна помощ и да няма къде да бъдат настанени.
" Няма я тази лавина, която заливаше всички ", уточни той за моментното положение. 
Директорът на БЛС съобщи, че лекарите приветстват решението да бъдат приравнени до някаква степен към PCR-ите , защото те са от значително значение за бързото идентифициране на болните.
 56% от българите не желаят да се имунизират, сочи изследване на Рего 56% от българите не желаят да се имунизират, сочи изследване на " Рего "
1. Бихте ли се ваксинирали против " COVID-19 " Институт „ РЕГО “ организира малко изследване на тематика „ Ваксинирането против Ко...
Здравният министър Костадин Ангелов разясни, че през днешния ден ще има съвещание на надзорния съвет на НЗОК, на което ще се входира предлагането за спомагателните пари. " Аз разгадавам и имам вяра, че надзорният съвет ще поддържа решението през днешния ден предвид на жеста, който вършим към експертите по здравни грижи ", разяснява Ангелов.
" Тези ограничения и другите, оповестени до момента за финансово подкрепяне на работещите на първа линия, ще получат своята резистентност и идната година ", безапелационен е Маджаров.
Още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР