Българският лекарски съюз (БЛС) реши да подпише нов рамков договор

...
Българският лекарски съюз (БЛС) реши да подпише нов рамков договор
Коментари Харесай

БЛС ще подпише Националния рамков договор за 2018

Българският лекарски съюз (БЛС) реши да подпише нов рамков контракт с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Решението беше взето с 229 гласа „ за “, 28 „ срещу “ и седем „ въздържал се “ на събор на организацията, състоял се през днешния ден.

БЛС съумя да контракти съществено нарастване на цени в над 130 клинични пътеки в болнична помощ , както и повишени размери и цени на прегледи в извънболничната . Увеличени са още по-голямата част от клиничните пътеки, по които работят и общинските лечебни заведения , както и пътеките за рехабилитация и долекуване , означават от БЛС.

В тазгодишния рамков контракт предпочитана тежест е дадена на майчинското и детското опазване на здравето , както и на ражданията.

Значително повишени параметри са реализирани и в извънболничната помощ. В първичната е даден приоритет със повишени цени и размери на профилактичните прегледи за деца до 18 година Повишаване има при диспансеризацията, имунизацията и в капитацията при ОПЛ.

При експертите първичният обзор е повишен с 1 лева

Тази година е обърнато и съществено внимание на социалнозначимите болести в рискова група при дамите от 30 до 40 години. Те годишно ще се възползват от профилактичен обзор при гинеколог с опция за проучване на цитонамазка. Увеличени са и размерите за мамографско проучване с оглед ранно разкриване на злокачествени болести на гърдата, се показва в известието.

В клиничните лаборатории също са планувани по-големи размери, нужни за първичната профилактична и диспансерна активност на общопрактикуващите лекари.

„ Тазгодишните резултати в разпределението на средства ще покачат качеството на здравната услуга и съответно ще отговорят на потребностите на пациентите “, разяснява ръководителят на БЛС доктор Венцислав Грозев.

Рамковият контракт следва да бъде подписан идната седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР