Българският културен център Цар Борис III в РСМ отново беше

...
Българският културен център Цар Борис III в РСМ отново беше
Коментари Харесай

Журналист: РСМ прикрива извършителите на атаките срещу българските клубове

Българският културен център " Цар Борис III " в РСМ още веднъж беше атакуван. Срещу него е стреляно с револвер от автомобил.

" Това е трето следващо нахлуване против културния център. Изстреляни са няколко проектила, улучени са стъклата. Министерство на външните работи излезе с позиция по случая още нощес, а сутринта и Министерство на вътрешните работи заяви, че следствието продължава и се търсят виновниците ", съобщи журналистът Владимир Перев в ефира на " България заран ".

По думите му " македонската общественост не желае да се упомената българско име в Македония, не желаят и български клубове ".

" Констатацията е, че атмосферата е отрицателна. Тя не е без присъединяване на страната и нейните органи. Онази смешна присъда, която се даде на Ламбе Алабаковски за подпалването на центъра в Битоля, подтикна пристрастеностите и на другите хора, смятащи, че могат да правят принуждение безнаказано ", разяснява той.

Според Перев изявленията, че полицията не е наясно кой е причинителят на нападанията, са " приказки ".

" Прикрива се и няма точна информация ", безапелационен бе той, наблягайки, че макар продължаващите офанзиви - никой не е подхванал ограничения.

За Bulgaria ON AIR журналистът заключи, че опцията за изостряне на връзките сред България и РСМ е безкрайна.

" Те в никакъв случай не са били, само че в РСМ и даже България постоянно се надяват, че могат да бъдат по-лоши, до момента в който някой не падне погубен на улицата ", заключи Перев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР