Българският , който е и Софийски митрополит, отправи поздравление до

...
Българският , който е и Софийски митрополит, отправи поздравление до
Коментари Харесай

Патриарх Неофит отправи поздравление до висшите православни богословски школи за началото на академичната учебна година


Българският, който е и Софийски митрополит, насочи приветствие до висшите православни богословски школи за началото на академичната образователна година, съобщават от Българската патриаршия.

" Началото на новата академична образователна година, което съответствува в дните на светлия празник на Богородичния Покров, е за всички вас мотив за двойна наслада. Днес поставяте началото на още една образователна година, през която ще продължите да напредвате с ентусиазъм и наслада в тайните на църковното богословие. Нека тя да бъде плодородна и мирна, с цел да може напъните ви да принесат богат плод и дружно да можете да израснете още повече като почтени носители на Духа на Премъдростта и вестители на тайната на спасението. Бъдете усърдни и всеотдайни в преподаването и усвояването на знанията, не жалете време и сили, само че с неизменност и ревнивост вниквайте във безконечните истини, открити ни в Писанието, в светоотеческото завещание и богослужението на светата Православна черква. Пътят, който сте избрали, е блажен и избавителен. От вас Църквата постоянно е очаквала, чака и в този момент добре готови и високо стимулирани съработници, подготвени да дадат своя принос за сполучливото продължение на нейната задача, и по тази причина тя с наслада и вяра ви благославя, молитствайки за всички вас пред нашия Небесен Отец ", споделя в поздравлението си Негово светейшество.

Като преподаватели и студенти по богословие, сте наследници и приемници на хилядолетна и богата традиция, водеща началото си още от зората на Православната ни черква и пионерите на духовно-просветната и църковно-образователната ѝ активност. Зад вас стоят духоносни отци и учители, равноапостолни просветители на православния жанр и колоси на църковното богословие. Бъдете почтени техни възпитаници и почитатели, и Бог постоянно ще ви укрепва в определеното от вас служение, пожелава.

" По молитвите на светите равноапостолни братя Кирил и Методий и на св. Климент Охридски, Божието благословение и Покровът на Пресвета Богородица да бъдат с всички вас! На добър час! С отеческа в Христа любов и благословение ", насочва благослов българският патриарх.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР