Българският кораб за насипни товари Рожен“ ще е първият плавателен

...
Българският кораб за насипни товари Рожен“ ще е първият плавателен
Коментари Харесай

Българският кораб Рожен пръв ще мина по коридора от Украйна

Българският транспортен съд за насипни товари „ Рожен “ ще е първият кораб, който ще премине по зърнения кулоар от Черноморск до контролния пункт в акваторията на Черно море наоколо до румънското пристанище Сулина. Това заяви профилираното издание Ukrainian Shiping Magazine.

Корабът ни е дошъл в Украйна още през зимата и на 21 февруари е влезнал в пристанището на Черноморск. „ Трансбалктерминал “ е трябвало да го натовари тогава с експортно зърно. Войната трансформира първичните проекти и моторен транспортен съд „ Рожен “ се оказал блокиран в украински води.

Едва след два месеца през април е направена ротация на екипажа. Сега, по информация на изданието „ Рожен “ е получил опция да напусне Черноморск и първи да мине по зърнения кулоар, проведен с помощта на Истанбулското споразумение.

Според портала корабът е претрупан с 40 хиляди тона царевица. Първоначалната дестинация е била в Испания, само че в този момент съгласно уеб страницата за следене на плавателни съдове MarineTraffic сухогрузът ще плава до Англия. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР