Българският консул Сергей Желев не е отвлечен, а се намира

...
Българският консул Сергей Желев не е отвлечен, а се намира
Коментари Харесай

Почетният консул на България отрече, че е бил отвличан, Кметът на Мелитопол твърди обратното

Българският консул Сергей Желев не е похитен, а се намира в сигурност в дома си. Това удостовери самият той по отношение на появила се по-рано сходна информация.

Желев изясни, че чества празника със фамилията си, само че призна, че преди два дни е имал проблем с съветските сили. Ставало дума за инспекции на него и негови сътрудници, само че съобщи, че не е упражнявано принуждение върху него.

„ Имаше някакви такива разнообразни въпроси. И за работата ми, и за други неща, само че в този момент всичко е обикновено. Всичко мина. Накратко е това. Те вършат инспекции - кой какво работи, с кого поддържа връзка, да не влизам в детайлности. Знаете по какъв начин е, върви война. Нямаше принуждение, имаше диалог. Питаха ме за мнението ми, за бизнеса ми”, разясни той.

По-рано в Telegram кметът на окупирания Мелитопол Иван Федоров заяви, че съветски военни са отвлекли почетния ни консул в града Сергей Желев.

„ Повече от 50 мои сътрудници бяха отвлечени в цялата страна, през днешния ден 29 са в пандизите на окупаторите. Що се отнася до деятели, предприемачи, това е непрекъсната процедура на окупаторите, те отвличат всеки, който има лично мнение, патриотични настроения ", написа Федоров.

" Преди няколко часа стана известно, че в Мелитопол е похитен почетният консул на България ", добавя кметът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР