Българският клубен футбол най-после има повод за радост, донесен от

...
Българският клубен футбол най-после има повод за радост, донесен от
Коментари Харесай

Да, Лудогорец е най-силният тим в Лига Европа в момента!

Българският клубен футбол най-сетне има мотив за наслада, донесен от неговия евробоец Лудогорец. Шампионите демонстрираха забележителна класа в групите на Лига Европа и след изиграването на първите два кръга от конкуренцията безпристрастните числа приказват единствено едно - "орлите " са най-силният тим там сега.

Не просто в групата си, не просто единствено като посетител или хазаин - в груповата фаза като цяло. След тези два кръга единствено пет са тимовете, които могат да се похвалят с цялостен точков актив. Освен Лудогорец, това са още испанските Севиля и Хетафе, холандският ПСВ Айндховен и финалистът от предишния сезон Арсенал.

Но с изключение на с цялостен актив, разградчани могат да се похвалят и с голова разлика от 8:1, като само "артилеристите " могат да им съперничат с тяхната 7:0. Но предвид на обстоятелството, че "орлите " са с повече маркирани голове, заемат влиятелната първа позиция всред всички 48 участника в групите сега.

И това не е всичко. Топреализаторът на родния отличник Клаудиу Кешеру продължава да е водач при голмайсторите в шампионата все още със своите три гола. Толкова имат още Анхел от Хетафе, Андраж Шпорар от Слован Братислава и Дониел Мален от ПСВ Айндховен.

При най-хубавите асистенти още веднъж състезател на Лудогорец е водач. Антон Недялков, който виртуозно подаде за Джоди Лукоки за първия гол на разградчани в Будапеща, към този момент има три асистенции против името си и е водач по този индикатор в Лига Европа. Единствено Мохамад Ихатарен от ПСВ Айндховен може да се похвали с такава численост.

Така че цифрите демонстрират едно - родният отличник е в страховита форма в Европа, а това към този момент на гърба си изпитаха ЦСКА Москва и Ференцварош. А до неотдавна родните участници в груповата фаза се бореха да не са 48-и от 48 отбора в групите, освен това един не съумя в тази борба...
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР