Българският клон белгийската компания Телевик (Televic) - световен лидер в

...
Българският клон белгийската компания Телевик (Televic) - световен лидер в
Коментари Харесай

Телевик България инвестира 10 млн. лева в нова фабрика до Пловдив

Българският клон белгийската компания " Телевик " (Televic) - международен водач в създаването, производството и инсталирането на високотехнологични информационни системи, стартира градежа на нова индустриална база до Пловдив.

Инвестицията е в размер на 10 млн. лв., а проектите са фабриката да бъде приключена в края на годината, оповестиха от компанията.

На формалната " първа копка " участваха белгийският дипломат у нас Фредерик Мьорис, изпълнителният шеф на белгийската група Томас Ферщратен и кмета на община Марица Димитър Иванов.

Новата база, в която ще се създава цялостното портфолио от високотехнологични информационни системи на " Телевик ", ще бъде ситуирана в непосредствена непосредственост до първата постройка на компанията в село Царацово, община Марица, област Пловдив.

Новата фабрика ще заема над 5500 кв. м застроена повърхност, включващи административни и складови площи.

" Устойчивото развиване на Televic България продължава и ние се нареждаме като главен индустриален хъб край Пловдив...В момента, индустриалната ни активност се реализира от към 200 висококвалифицирани чиновници, като близо 30% от тях са поданици на село Царацово. Именно сполучливото съдействие с локалния бизнес и държавни структури през последните 15 години ни дават убеденост в триумфа на инвестицията и капацитета за бъдещо развиване ", сподели Томас Ферщратен, изпълнителен шеф на " Телевик Груп ".

" Със значимата втора инвестиция на " Телевик груп ", което е третото белгийско влагане в района, вие утвърждавате другарството и съдействието сред Белгия и България ", сподели Димитър Иванов, кмет на община " Марица ".

За удобството на чиновниците на " Телевик България " в новата фабрика са планувани панорамна трапезария с открита лятна градина и зона за релакс, зала за събития, споделени офис пространства и конферентни зали.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР