Българският картинг пилот Любослав Руйков спечели първия кръг от WSK

...
Българският картинг пилот Любослав Руйков спечели първия кръг от WSK
Коментари Харесай

Любо Руйков спечели първия кръг на WSK Champions Cup

Българският картинг водач Любослав Руйков завоюва първия кръг от WSK Champions Cup в клас OK-N Junior на пистата в Лонато, Италия. Руйков се пребори с доста мощни противници и на финала се бори от старта до последния метър против преследвачите си, само че взе огромната победа.

Във финалната конкуренция Руйков започва трети, само че още в първата обиколка излезе отпред и води в продължение на 10 тура. В последната третина на надпреварата обаче преследвачите на Любо го догониха, а в опита си да го изпревари един от тях – Кристофор Богдан Козма даже го избута отвън трасето, само че българинът се върна на пистата и контраатакува, с цел да си върне водачеството, което този път не изпусна до края.

На финала родният играч остави зад тила си Алекс Молота, а трети приключи Козма.



Любослав Руйков беше в челото на колоната от квалификацията и сесиите в петък и събота, като завоюва две от тях, само че резервира най-силното си каране за неделната конкуренция.

" Любо започва трети във финала и още първоначално изпревари от външната страна тръгналия първи Валерио Виапиана, в първата обиколка натрупа 1 секунда задатък. Но преследвачите му използваха слипстрийм и за 10 обиколки съумяха да го догонят, след което го нападнаха, Козма даже го избута от пистата. Любо обаче се върна незабавно, догони ги, отново нападна и излезе отпред, като до края към този момент нямаше кой да го изпревари. Любо през днешния ден кара като лъв, бори се до последно и завоюва ", изясни механикът на Руйков Станислав Каваримов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР