Българският кабинет да излезе с категорична позиция, че няма да

...
Българският кабинет да излезе с категорична позиция, че няма да
Коментари Харесай

ВМРО напуска властта, ако не се реши проблемът с българската история

 Българският кабинет да излезе с безапелационна позиция, че няма да поддържа участието на Македония в Евросъюза. Това изиска вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов. Той сложи ултиматум, че в случай че това не бъде направено, Вътрешна македонска революционна организация е подготвена да напусне властта.

А мотивът - Македония не извършва контракта за добросъседство с България в частта за изчистване на въпросите в общата ни история. Каракачанов е безапелационен, че на този стадий България не би трябвало да дава зелена светлина за започване на договаряния, до момента в който " не бъдат изчистени всички фалшификации от историята на българския народ в Македония ".

" Единственото вярно решение, е да излезем с решение на Министерски съвет. Оценяваме, че Македония не е направила задоволително по осъществяване на контракта сред двете страни, затова няма да я подкрепим ", съобщи вицепремиерът. Каракачанов поучава да не се поддържа Северна Македония за Европейски Съюз.

" Не обичам да слагам условия, само че мисля, че това е пиедестал. Ако не се реализира единодушие, моите сътрудници в Народното събрание ще изоставен ръководството. Нито един политик не си е разрешил да прави компромис с фалшификацията на българска история. Не имам вяра някой да обърне курса, това значи политическа злополука ", съобщи той.

Каракачанов е безапелационен, че взаимната българо-македонска комисия, която би трябвало да почисти противоречивите миг в историята, не работи. Вината за това била напълно на македонската страна, която преиначавала смисъла на истинските исторически документи. Всичко това се правело, с цел да не се допусне " признание “ на българска еднаквост, на която и да е историческа персона от Македония.

" България е в суверенното си право да каже - отлично и за вашата покана няма период ", сподели още вицепремиерът. Страната подаде ръка на Северна Македония за участие в НАТО и беше излъгана, съобщи Каракачанов. И по тази причина не има вяра, че и в този момент ще надмогне себе си.

В понеделник на среща и президентът Румен Радев ще разисква напредъка сред двете страни по исторически и просветителни въпроси, напомня Нова тв. Поканени са министър председателят Бойко Борисов, министърът на външните работи Екатерина Захариева, както и водачите на парламентарните групи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР