„Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова

...
„Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова
Коментари Харесай

Борисов: „Тези, които питат дали ни е страх от служебно правителство, се страхуват от демокрацията“

„ Българският гласоподавател изрично ни сложи преди всичко и по тази причина ще подходим отговорно към съставянето на ново държавно управление ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в границите на постоянното държавно съвещание. Премиерът подсети, че компликациите, подбудени от пандемията от COVID-19 в страната, не са отминали и това също изисква виновното отношение към ръководството на страната.
„ Тези, които задават въпроса дали ни е боязън от служебно държавно управление, самите те се опасяват от демокрацията ", добави Борисов и подсети, че главната задача на един длъжностен кабинет е да организира почтени избори.
Премиерът напомни оценката на интернационалните наблюдаващи, съгласно която парламентарните избори у нас се организираха почтено и транспарантно.

Според министър-председателя Борисов констатациите им изрично опровергават всички спекулации за честността на вота и трансформират тези внушения в една огромна неистина. „ Продължаваме нататък, по Конституцията има ред и метод, по които се работи ", безапелационен бе министър председателят Борисов.
Министър-председателят посочи обстановката с COVID-19 и в други европейски страни и подсети, че има страни, които са в локдаун към този момент месеци наред. „ Представете си хората да бяха затворени в България от октомври до момента с вечерен час ", добави Борисов.

Премиерът означи, че у нас ограниченията са оптимално щадящи и в това число през зимата са работили зимните курорти. Министър-председателят подчертава върху европейската взаимност, поддръжката на Европейската комисия и на другите европейски страни, с помощта на които България ще получи общо 2,7 милиона дози ваксини от Пфайзер в най-кратки периоди. „ За страдание, дали е комерсиална война или не, има кой да каже, само че една по една имунизациите биват опорочавани ", уточни още министър председателят Борисов.

Според министър-председателя това може ненапълно да попречи на имунизационния проект в страната, само че в същото време министър председателят посочи, че все още хората могат да бъдат спокойни и има налични РНК ваксини. Борисов обърна внимание също по този начин, че в Европейски Съюз към този момент тече подготовката на договорите по отношение на имунизацията и за идващите две години. „ Това значи, че тази пандемия въобще не се чака да се размине елементарно и да отмине ", добави министър-председателят Бойко Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР