Българският хор и оркестър София симфоникс“ с диригент Любка Биаджони

...
Българският хор и оркестър София симфоникс“ с диригент Любка Биаджони
Коментари Харесай

София симфоникс“ с диригент Любка Биаджони гастролира в Мюнхен с операта Травиата“


Българският хор и оркестър " София симфоникс “ с диригент Любка Биаджони цу Гутенберг и солисти гастролираха в Мюнхен с операта " Травиата “ от Джузепе Верди . Над 100  български музиканти стъпиха на сцената на зала " Херкулес “. Постановката беше полусценична в добре познатия на софийската аудитория вид - с оркестър, ситуиран на самата сцена, с хор и солисти, които имат своите освен вокални, само че и актьорски задания.

За мен беше същинско наслаждение да представим нашите български музиканти. Това сподели в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Любка Биаджони:

Миналата година на 5 ноември показах оркестър " София симфоникс “ с една предизвикателна стратегия, на която присъстваше като първо произведение " Рапсодия Вардар “ на Панчо Владигеров . Този път взех решение да покажа моята италианска част от моята кръв и от моята история с италианския композитор Джузепе Верди. Изпълнението на " София симфоникс “ беше " Травиата “. Те бяха в най-хубавата си форма. Вече много постоянно извършват с мен тази опера и в Германия, и в България, само че в Мюнхен беше за първи път. Това е едно полусценично осъществяване, на което аз имах достойнството да направя режисурата, костюмите и малко сценография, с цел да може да не е напълно концертно и с цел да могат хората, които не знаят текста, да имат едно наблюдаване. Това дава опцията да се акцентира повече на музиката, само че и на придвижванията и възприятията на артистите. Така те се демонстрират още повече.

Беше доста вълнуващо да се види по какъв начин реагира публиката, тъй като това е аудитория, която е привикнала да получава най-хубавото. Това показа музикалният редактор Татяна Иванова :

Публиката посрещна леко резервирано музикантите, само че с всяка минута ентусиазмът нарастваше. На края аплаузите, които получиха музикантите, бяха толкоз бурни, че на мен ми идеше леко да се надигна от столчето, на което седях.

Цялото изявление с Татяна Иванова и Любка Биаджони можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР