Българският химн като чалга песен. Текстът на държавния ни символ

...
Българският химн като чалга песен. Текстът на държавния ни символ
Коментари Харесай

Химнът като чалга песен: Проверка на bTV показа, че имуществените права върху текста са изтекли

Българският химн като чалга ария. Текстът на държавния ни знак беше употребен в осъществяване, което смути консуматори в обществените мрежи. Нашата инспекция сподели, че част от авторските права на текста на химна са изтекли.

По-малко от 24 часа откакто качи българския химн в чалга осъществяване, Бирджан Хайрединов смъкна видеото от мрежата. Случаят провокира остри реакции. И въпроси - предпазен ли е и от кого националният ни знак

Снимка: bTV

„ Авторските права на Цветан Радославов са погасени, само че според член 34 от Закона за авторските и сродни права, неимущественото право на създателя е да желае опазване на целостта на творбата и да се опълчва на всяко друго деяние и тези права не престават безсрочно. В този смисъл правата за акомодация не престават да действат, в случай че Цветан Радославов няма наследници - тези права се управляват от Министерство на културата “, изясни музикалният продуцент Станислава Армутлиева.

Те извършиха химна на 96. СУ

В отговор до bTV от Министерство на културата не показаха дали ще бъдат подхванати дейности против създателя на видеоклипа, само че прецизираха, че в закона са планувани наказания:

„ Член 108, алинея 2 от Наказателния кодекс планува наказателна отговорност за всеки, който по какъвто и да е метод опетни герба, знамето или химна на Република България. Наказанието е отнемане от независимост до две години или санкция до 3000 лв.. “

Точно в 11 ч. локално време радиостанциите пуснаха химна

Музикалната продуцентка Станислава Армутлиева прецизира още, че съгласно Конституцията никой няма право да трансформира химна на България.

„ Химнът на Република България не може да се употребява като част от друга мелодия или ария, да се извършва в ремиксирани разновидности, да се употребява с изменен текст или по метод, който придава хумористично значение. В този смисъл министерство на културата има най-малко две аргументи да се задейства “, сподели Армутлиева.

Авторът на видеото не отговори на опитите ни да се свържем с него.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР