Българският гражданин Илхан Ахмедов е бил пребит зверски от двама

...
Българският гражданин Илхан Ахмедов е бил пребит зверски от двама
Коментари Харесай

Българин пребит зверски в Шотландия

Българският жител Илхан Ахмедов е бил пребит свиреп от двама поданици на шотландското градче Мъсълбър. Нападението станало през август, само че за него се разбра едвам в този момент, откакто сънародникът ни разгласява в интернет фрагменти от камера, записала побоя. Така той стачкува против решение на локалния съд да не праща зад решетките единия от нападателите.

28-годишният Роберт Клиланд и 24-годишният Крейг Дъглас влезнали в магазинчето на Ахмедов в 20,15 часа на 10 август, очевидно пияни, и поискали алкохол. След като той им обяснил, че не продава, решили да му вземат оборота. 39-годишният Ахмедов натиснал паник-бутона и се опитал да ги изблъска на улицата. Там те обаче го повалили на земята и почнали да го ритат. Тръгали си, откакто инцидентен минувач почнал да звъни в полицията, оставяйки продавача да лежи оцапан с кръв със строшен нос и лицева кост.

Дъглас е наказан на 18 месеца затвор, само че Клиланд се отървал, защото по време на делото станало ясно, че той е бил под въздействието на успокоителни и алкохол. И двамата причинители са декларирали, че не си спомнят нищо от случилото се, тъй като са били пияни.

Въпреки това Роберт се е признал за отговорен и съдията му е споделил, че е нанесъл съществени вреди на продавача, само че не го е изпратил зад решетките. Вместо това той е постановил Клиланд да бъде следен от органите на реда в продължение на 2 година и да заплати отплата от 2000 паунда на българина. Освен това ще би трябвало да постави 200 часа публично потребен труд и да премине курс за ликвидиране от алкохол.

Въпреки че на двамата не са повдигнати обвинявания за нахлуване, обвързвано с расизъм, от публикуваното видео, ясно се чува Дъглас да споделя на Илхан и 37-годишната му брачна половинка Айсел: " Нима си мислите, че белите британци са малцинство, до момента в който вие сте болшинство? Това е нашата страна. Вие идвате тук от Полша или Литва и вършиме повече пари от нас ".

Вижда се и по какъв начин жена му се пробва да ги отблъсне с железен кол, до момента в който те са се вкопчили в тялото на нейния мъж. " Те ми споделиха, че желаят пари, след което обявиха, че аз съм малцинство и това е тяхната страна. Много съм отчаян, че вторият нападател не бе изпратен в пандиза, защото това беше ужасяващо нахлуване върху мен и моя бизнес ", споделя Ахмедов пред английските медии. По думите му много хора са видели протичащото се, само че не са се намесили. Полицията пък е пристигнала след половин час, когато нападателите са си били отишли. Заловила ги е по-късно с помощта на камерите на магазинчето му.

Ахмедов и брачната половинка му живеят в Шотландия от две години, написа " 24 часа ". Той към момента не може да се отърси от случилото се и счита, че наложените санкции са прекомерно меки. " Смехотворно е това, което се случва. Всеки ден някой нахлува в нечий дом и никой не мисли, че това може да му се случи също ", разсъждава българинът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР