“Българският гражданин е максимално улеснен да гласува. Дори, когато човек

...
“Българският гражданин е максимално улеснен да гласува. Дори, когато човек
Коментари Харесай

Милен Желев, Токио: Българският гражданин е максимално улеснен да гласува 

“Българският жител е оптимално улеснен да гласоподава. Дори, когато човек е декларирал, че ще гласоподава в Гърция, само че проектите му са се трансформирали, няма проблем да гласоподава по адресна регистрация, единствено би трябвало да попълни една декларация ”. Това сподели в специфичната изборна стратегия на Дарик политологът Милен Желев, който се включи от Токио, Япония.

Той изясни, че там българите имат право да гласоподават с преференция за претендентите за членове на Европейския парламент, само че не и за народен парламент.

До момента (към 9 ч българско време) са били подадени 42 заявки за гласоподаване в Япония - по 20 в Токио и Осака. Имало е едно и в Херушима, само че не е имало задоволително кворум за разкриване на секция.

Желев е в Токио, като екскурзиант и изясни, че е подал заявление за гласоподаване.

“Аз го направих, тъй като планирах това пътешестване, само че всеки жител, където и да е по света може да гласоподава без декларация, мисля, че е значимо да се каже ”, сподели политологът.

Той предвижда, че изборната интензивност на българите през днешния ден ще е “катастрофална ”, само че акцентира, че това не е изненада, защото хората са изморени от избори.

“От политологична позиция хората се измориха от избори, само че и политическите субекти се задъхана и нямат послания ”, сподели той.

Желев изясни обаче, че е значимо да се гласоподава, даже и в случай че се употребява опцията “Не поддържам никого ”.

Той посочи и за какво, съгласно него, желанието на българите да упражнят правото си глас е толкоз ниско:

“Липса на разговор, липса на качествени диспути, които да приказват да политики, а не за персони, за жалост това се отразява на изборната интензивност. Истината е, че това, което им се сервира, не се харесва даже от гласуващите ”.

Накрая политологът въпреки всичко предвижда, че постоянен кабинет у нас след изборите евентуално ще има.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР