Българският гражданин, бит на ГКПП-Лесово, е направил обратен завой през

...
Българският гражданин, бит на ГКПП-Лесово, е направил обратен завой през
Коментари Харесай

Валентин Радев: Битият на Лесово направил обратен завой без да бъде проверен

Българският жител, обичай на ГКПП-Лесово, е направил противоположен завой през граничния пункт без да бъде тестван от турските управляващи . Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в Народното събрание. Грубо са работили и на наша територия освен това, извинили са се незабавно, разяснява той.

" Този наш съгражданин е желал да отиде някъде в Турция, на екскурзия или по различен мотив. Когато минава на инспекция към този момент на турското Граничен контролно-пропусквателен пункт, и ма някакъв проблем със системата, те не съумяват бързо да сложат щемпел и да му оправят документите и той взема решение, че се отхвърля, прави противоположен завой през граничния пункт и потегля назад. Но през това време турските гранични управляващи вземат решение, че в тази кола има нещо подозрително и ще мине през ренгена. Десетина-двайсет метра обратно, към този момент в нашата част, те го настигат ", изясни министър Радев. Според него българският жител е трябвало да планува, че откакто му споделят, че ще има ренген, би трябвало да остане да го ревизират.

Били са няколко турски чиновници, само че един е бил по-агресивен, той го е проверявал и отговорността е била негова, страхът му е бил, че ще бъде уволнен, в случай че не направи инспекцията . В момента има контактна група сред двете страни, този турски чиновник ще бъде осъден , сподели Радев. Той уточни, че българският жител още виси в тяхната система като неизпитан и те молят и сега да дадем данни за този, който се е върнал назад.

Вътрешният министър изясни, че българският жител е разпитан, дал е показания и всички тези документи са дадени в прокуратурата в Ямбол. По думите му съгражданинът ни не е бил доста сладкодумен.

Попитан дали има нещо подозрително с този български жител или с автомобила му, министър Радев пренасочи въпроса към прокуратурата. Има правила и на българската, и на турската страна, и те би трябвало да се съблюдават, без значение на кое Граничен контролно-пропусквателен пункт сме, би трябвало да внимаваме и да се съобразяваме със чиновниците, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР