Българският главорез, известен в подземния свят с псевдонима Mr Fixit,

...
Българският главорез, известен в подземния свят с псевдонима Mr Fixit,
Коментари Харесай

Свръхдоза убила в затвора българина Mr Fixit, който организира убийството на шотландски бизнесмен

Българският палач, прочут в подземния свят с псевдонима " Mr Fixit ", нает да провежда убийството на прочут предприемач от шотландския град Файд, е умрял от свръхдоза кокаин в пандиза, заключи следствието на съдбовния случай, написа.

33-годишният Деян Николов бил открит мъртъв в килията си в HMP Glenochil покрай Алоа. Според шериф Нийл Боуи мъжът е умрял след предозиране с кокаин. Полицаят твърди, че не е имало опция съдбовният излаз да бъде предотвратен.

 Осъдиха на пожизнен затвор двама българи за ликвидиране в Шотландия Виж още

33-годишният Николов бил нает от мъж на име Мо да сформира проект за убийството на брат му Тоби Сидик - прочут милионер от Файф. След като всичко било измислено, Деян наел своя съотечественик Тенчо Андонов да свърши мръсната работа.

Четиримесечният развой против Николов, Сидик и стрелецът Андонов беше един от най-дългите процеси за ликвидиране в новата шотландска история. И тримата бяха хванати, откакто Николов изпусна полета, с който трябвало да избяга, защото си не запомнил паспорта. Оръжието, с което е осъществено убийството, по този начин и не е открито.

Николов в началото беше наказан на 18 години затвор, само че в следствие присъдата му беше увеличена на 23 години от Апелативния съд в Единбург.

Сидик беше наказан на 25 години, а Андонов - на 29, които след това бяха понижени на 27.

Тъй като Николов умря в ареста на Шотландската затворническа работа, законът изисква да бъде извършено следствие за аргументите.

Съгласно правосъдните документи, Николов не създавал проблеми на надзирателите, даже им помагал като преводач със пандизчия, който приказва единствено съветски. В пандиза работил и като коафьор. Имал проекти даже да стартира да учи.

В досието му е записано, че през октомври 2017г. пандизът бил вдигнат на крайник поради " код синьо ". Николов бил открит неподвижен в килията си. Бавно мъжът се свестил и тогава медиците го попитали какво е взимал.

В нощта, когато умрял, Николов бил в килията си самичък. На сутринта чиновник на пандиза го намерил да лежи на пода с лице надолу. До главата му имало найлонова торбичка. Мъжът не реагирал. Надзирателят незабавно подал сигнал, само че медиците, които пристигнали, единствено установили гибелта му.

При претършуване на килията му, служителите на реда разкрили няколко торби с бял прахуляк, който се оказал кокаин, плюс таблетки Трамадол, Амоксицилин и кодеин.

Всяка торба с кокаин била завързана на възли и тежала почти 0,3 до 0,5 грама.

В окончателния отчет, удостоверяващ повода за гибелта на Николов, е записано, че тя е настъпила в резултат на свръхдоза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР