Българският газопреносен оператор обяви открита процедура по реда на Закона

...
Българският газопреносен оператор обяви открита процедура по реда на Закона
Коментари Харесай

Вертикалният газов коридор: Булгартрансгаз обяви първата обществена поръчка за реализация му

Българският газопреносен оператор разгласи открита процедура по реда на Закона за публичните поръчки за " Устройствено обмисляне, капиталово планиране, доставка на нужните материали и съоръжение, създаване и въвеждане в употреба на нови обекти за уголемение на газопреносната инфраструктура на " Булгартрансгаз “ ЕАД за повишение на потенциалите в точките на междусистемно свързване Кулата/Сидирокастро и Негру Вода/Кардам “.

Обществената поръчка е в три обособени позиции с обща планирана стойност в размер на 586 669 410,00 (петстотин осемдесет и шест милиона шестстотин шестдесет и девет хиляди четиристотин и десет) лв. без Данък добавена стойност. Проектите за повишение на потенциала от Гърция към България и от България към Румъния са основна част от Вертикалния газов кулоар и от осъществяването на заложените цели за диверсификация и възстановяване сигурността на доставките. Реализацията на плановете ще обезпечи техническа опция газопреносната мрежа на " Булгартрансгаз “ ЕАД да реализира транспорт на възходящи количества природен газ от разнородни надеждни източници в посока от юг на север.

Първата обособена позиция е за обект " Лупинг от Кулата до Кресна “, който ще се осъществя на три стадия, изпълнявани по едно и също време: линейна част, станция за ликвидиране на газопровода " Кулата “ и станция за ликвидиране на газопровода " Кресна ". Проектът включва създаване на газопровод с високо налягане с диаметър DN 700 и дължина към 48 км, както и съпътстващите го софтуерни уреди. Прогнозната стойност на тази позиция е в размер на 132 269 410,00 (сто тридесет и два милиона двеста шестдесет и девет хиляди четиристотин и десет) лв. без Данък добавена стойност.

Втората позиция е с предмет - " Преносен газопровод от Пиперево до Перник “, който ще бъде осъществен на три стадия, изпълнявани по едно и също време: линейна част, станция за ликвидиране на газопровода " Пиперево 2 " и АГРС " Радомир “. Проектът включва създаване на газопровод с високо налягане с диаметър DN 500 и дължина към 53 км, АГРС " Радомир “ и газопроводно отклоняване към него, както и съпътстващите го софтуерни уреди. Прогнозната стойност е в размер на 100 579 950,00 (сто милиона петстотин седемдесет и девет хиляди деветстотин и петдесет) лв. без Данък добавена стойност.

Третата позиция е за " Лупинг от Рупча до Ветрино “ на два стадия, изпълнявани по едно и също време: линейна част и станция за ликвидиране на газопровода " Ветрино ". Проектът включва създаване на газопровод с високо налягане с диаметър DN 1200 и дължина към 61 км и съпътстващите го софтуерни уреди. Прогнозната стойност не в размер на 353 820 050,00 (триста петдесет и три милиона осемстотин и двадесет хиляди и петдесет) лв. без Данък добавена стойност.

Икономически най-изгодната оферта по всяка една позиция ще се дефинира въз основа на определения аршин за възлагане " оптимално съответствие качество/цена “, според индикатори, свързани с плануванаъа от участниците организация за осъществяване на дейностите от предмета на поръчката и препоръчана цена.

Финансирането на дейностите от обсега на поръчката ще се извърши в сходство с решенията по т. 2 и т. 3 от признатото на 14-ти март 2024 година от Народното събрание на Република България, Решение за предприемане на дейности във връзка самодейността за

Вертикален кулоар на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР