Българският футболист Борислав Цонев разказа как е успял да се

...
Българският футболист Борислав Цонев разказа как е успял да се
Коментари Харесай

Наш футболист, спасил се от Украйна: Имахме късмет да тръгнем още докато границите бяха отворени

Българският футболист Борислав Цонев описа по какъв начин е съумял да се прибере в България от украинския пъкъл. Преди два месеца той мина в Черноморец (Одеса), само че ден преди стартирането на локалното състезание, започва войната в страната и шампионатът е отсрочен във времето.

" Да, тръгнахме си в деня когато бяха почнали бойните дейности. Доста бързо успяхме да се организираме и да тръгнем за България. Имахме шанс, че не бяха затворили още границите. Първо бяхме шест индивида - ние с Мартин Петков, имаше момчета за Черна гора, за Словения, за Швеция. Знаехме, че през морето няма по какъв начин да тръгнем, самолетите също бяха блокирани. Знаехме, че единствения метод е през Молдова и след това Румъния. Нямаше доста разновидности. Гледахме по интернет по какъв начин да се придвижим ", сподели той в студиото на БТВ.

" Усетихме от войната. Първият гърмеж беше в 5 ч. сутринта, а ние си тръгнахме към 15-16 ч. следобяд. Бяхме в един хотел в центъра. Трябваше да свършим някои дребни неща на открито, видяхме хората с суматоха и боязън в очите. Всеки търсеше по какъв начин да си тръгне и да се избавя. Имаше боязън и в нашите съотборници, които непрекъснато бяха на телефоните със фамилиите. Пишем си всеки ден със съотборниците. Доста зле се усещат, защото на множеството фамилиите им са в Киев, който е блокиран. Все още не са ги привиквали за готовност. В Молдова имаше много хора, всичко беше цялостно, в хотелите нямаше места. Ние си тръгнахме с рейс, без да оставаме там ", описа още Цонев.

В момента той няма тим и би трябвало до края на днешния ден да си откри подобен, защото трансферният прозорец у нас изтича.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР