Българският футболен съюз, съвместно със своя партньор SportRadar, проведе първия

...
Българският футболен съюз, съвместно със своя партньор SportRadar, проведе първия
Коментари Харесай

БФС започна кампания срещу черното тото

Българският футболен съюз, взаимно със своя сътрудник SportRadar, организира първия от серия семинари с футболисти и ръководители на клубовете от професионалния футбол в България.

Целта на срещите е спортистите и управлението на тимовете да бъдат осведомени с естеството на манипулирането на футболни срещи и неговия мащаб в международен проект, както и да бъдат подготвени да разпознават признаците, че футболна среща е манипулирана, по какъв начин да действат в тези случаи и по какъв начин да защищават себе си и тима си при опит за интервенция от лица, занимаващи се с уговарянето на мачове.

 Красен Кралев: Трябва да прочистим стадионите, към този момент ще се търси самостоятелна отговорност
Красен Кралев: Трябва да прочистим стадионите, към този момент ще се търси самостоятелна отговорност

" Старият закон е стар, даже морално "

Експертите от SportRadar Акис Агистриотис и Александрос Геронтикос разкриха методите, посредством които интернационалната компания за анализиране и предварителна защита на манипулирани спортни резултати разкрива и рапортува подозрителни футболни срещи и процедурите, които следват в сходни случаи.

Футболистите бяха осведомени и по отношение на възможните последствия, до които би довело тяхно присъединяване в уговарянето на футболни срещи. Първият тим, с който бе извършен обучителен семинар беше " Черноморец " Балчик, а на 25.04.2018 година се състоя и срещата с тима на " Черно море " Варна. Футболистите и щабовете на двата клуба изслушаха с интерес показаната им информация и получиха брошури с спомагателни елементи по тематиката. Подобни срещи ще бъдат извършени с всички български професионални футболни клубове, като идващите семинари се плануват за месец май.

Паралелно с обучителните семинари с футболните клубове, заместник-изпълнителният шеф на БФС Павел Колев взе интензивно присъединяване и в проведената от Министерството на младежта и спорта интернационална кръгла маса за основаване на единна национална платформа за битка с манипулирането на спортните надпревари. Пред представителите на Европейската комисия по спорта, Интерпол, Европол, Организация на обединените нации, УЕФА, БОК и редица европейски и български държавни институции, Павел Колев презентира тактиката на Българския футболен съюз за предварителна защита на манипулирането на футболни срещи и към този момент подхванатите от федерацията дейности в тази тенденция. На проведената във Варна в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз кръгла маса, министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде висока оценка на ограниченията и активността на Бълграския футболен съюз за противопоставяне на манипулирането на футболни срещи.

 Националната ни база е хазаин на районното ученическо състезание
Националната ни база е хазаин на районното ученическо състезание

Надпреварата ще завърши на 27 април
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР