Българският футболен съюз (БФС) продължава политиката си на сериозни инвестиции

...
Българският футболен съюз (БФС) продължава политиката си на сериозни инвестиции
Коментари Харесай

Първа копка на модерен футболен терен в Пещера с подкрепата на БФС

Българският футболен съюз (БФС) продължава политиката си на съществени вложения във футболната инфраструктура у нас, като през днешния ден (4 октомври) бе направена първа копка на съвременен терен в гр. Пещера, област Пазарджик.

Съоръжението с размери 94 на 64 метра и покритие от изкуствена трева ще бъде приключено до края на м. ноември, като инвестицията от страна на БФС надвишава 800 хиляди лева От своя страна локалната община ще обезпечи построяването на оградна апаратура и осветяване на терена, който ще бъде разполагаем за прилагане от локални клубове, за дуели от регионалните шампионати по Футбол 5 и 7, от учебните шампионати, както и за събития от програмата за всеобщ футбол.

На формалната гала участваха изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов и техническият шеф Георги Иванов, които показаха удовлетворение от отличното взаимоотношение с локалните управляващи и бяха безапелационни, че инфраструктурните усъвършенствания като основна част от дълготрайната тактика на БФС ще продължат с бързи темпове.

Само от 2018 година насам с дейното присъединяване, експертизата и финансирането на БФС бяха осъществени 11 футболни миникомплекса и 6 пълноразмерни терена на територията на цялата страна, а още 7 пълноразмерни стадиони са в развой на създаване и следва да бъдат въведени в употреба напълно скоро.

Преди броени дни президентът на БФС Борислав Михайлов откри нов футболен терен в Равно поле, част от огромния план в района.

„ Изключително съм горделив, че всички такива планове в поддръжка на всеобщия спорт се реализират по проект макар рецесията. Ще продължим с напъните в тази посока и отсега нататък “, съобщи Михайлов.

Последвайте нашия канал " Спорт по Българска национална телевизия " във Viber

Последвайте ни и във Facebook, с цел да сте постоянно в час с последните спортни вести

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Фейсбук: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР