Българският футболен съюз (БФС) излезе с позиция след решението на

...
Българският футболен съюз (БФС) излезе с позиция след решението на
Коментари Харесай

БФС: Конгрес през 2022 г., за да не изпадне футболът в опасна безтегловност

Българският футболен съюз (БФС) излезе с позиция след решението на Софийския градски съд (СГС), който наложи осъществяване на ексклузивен конгрес на 12 октомври. От родната централа считат, че конгрес би трябвало да има на 18 март 2022 година, като показват, че в противоположен случай футболът ни може да " падне жертва на комплицирани юридически хватки и да не изпадне в рискова безтегловност ".

" На свое съвещание на 19.08.2021 година Изпълнителният комитет по безапелационен метод съобщи желанието си да бъде проведено постоянно общо заседание (конгрес) на 18 март 2022 година като единствен метод футболът ни да не падне жертва на комплицирани юридически хватки и да не изпадне в рискова безтегловност. Днес, на постоянно свое съвещание, с покана към всички свои членове, ИК удостовери насрочване на постоянен конгрес на 18.03.2022 година, със закономерен дневен ред и мандатност на новоизбраното управление.

БФС намира за парадоксално, че с днешна дата Софийски градски съд взема официални решения, с които директно се намесва в самоуправлението на най-голямата спортна федерация в България. Буди интерес и фактът, че настояването на подписалите се клубове, членове на БФС, импортирано от предприемчив комитет до съда, е за конгрес на 21.09.2021 година, а Софийски градски съд насрочва датата 12.10.2021 година

Подобно деяние слага както БФС, по този начин и клубовете-членове на съюза, в извънредно затруднено състояние, а противоречивата легитимност на сходен акт би основала обстановка на последна неустойчивост в българския футбол. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР