Българският футболен съюз (БФС) е купувал спортни екипи за деца

...
Българският футболен съюз (БФС) е купувал спортни екипи за деца
Коментари Харесай

БФС е купувал екипи за деца и юноши от Афганистан

Българският футболен съюз (БФС) е купувал спортни екипи за деца и юноши от афганистанска компания, заяви бТВ. Дружеството няма уебсайт, а адресът му се намира в раздорен регион на азиатската страна. Цената на футболните екипи е 25 лева на брой, което също буди подозрения, само че БФС твърди, че всичко е наред.

Отпуснатите от страната пари за подкрепяне на детско-юношеския футбол са общо 5.5 млн. лева за интервала 2013 – 2018 година. Малко над 1 млн. лева са изхарчени за пазаруването на екипи. Първият контракт, който е за над 11 000 футболни екипа, е подписан сред БФС и сдружението " Белал Сохайб ". То е благосъстоятелност на двама афганистански жители и записано в град Мазар-и-Шариф. На тази компания са платени 335 хиляди лева

Според бТВ по-ниска оферта за един екип може да се откри елементарно, освен това от известни спортни компании. Телевизията е получила оферта за 22 лева на екип.

През идващите две години – 2016 година и 2017 година са отпуснати още 672 хиляди лева за екипировка за децата и юношите. Доставчиците към този момент са разнообразни, само че покупко-продажбите са все по този начин съмнителни. Адресът на една от компаниите е в София, а от нейна страна договорът е подписан от жена на име Мария Хакимзада. Пред бТВ тя твърди, че не е подписвала този контракт.

За три години са купени над 33 000 спортни екипа. Собственици на дребни футболни школи настояват, че до тях екипировка не е стигала. Според БФС злоупотреби в процедурата не е имало.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР