Българският футбол вече поне две години е разделян между подкрепящи

...
Българският футбол вече поне две години е разделян между подкрепящи
Коментари Харесай

Аматьори. Как раздорът в българския футбол провокира намеса на маскирани полицаи

Българският футбол към този момент най-малко две години е разделян сред подкрепящи сегашния президент на БФС Борислав Михайлов и последователи на съперника му Димитър Бербатов. Този разкол се прояви и по време на евроквалификацията сред България и Сърбия, когато един афиш стана причина за интервенция на полицията.

Тече второто полувреме на европейската подготовка на българския народен тим по футбол против лидера в групата Сърбия. България одеве е повела с гол на капитана Кирил Десподов, подхранвайки очакванията си, че може да запише първа победа в тази акция след две загуби от Черна гора и Унгария и еднакъв с Литва.

В този миг на стадиона в Разград, където националите посрещат съперниците си, тъй като той е единственият с нужния лиценз в цялата страна, се разиграва странна сцена, останала настрана от телевизионните камери.

Привърженици от Варна, ситуирани в бранш " Б ", издигат транпарант. Следва моментална реакция от стюардите, охраняващи трибуните по време на мача. Плакатът е разкъсан, което предизвика гнева на издигналите го почитатели.

В последна сметка в бранша нахлуват и маскирани служители на реда, с цел да тушират напрежението. След къса препирня един от варненските последователи е изведен, само че не е задържан и след минути се връща назад на трибуната. Междувременно Сърбия изравнява в последните секунди на продължението и България остава на предпоследното четвърто място в групата си с 2 точки от 4 мача.

Този епизод от срещата става причина и за остро изявление на техническия шеф на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо след края на мача. Без да конкретизира кого тъкмо засяга, той показва пред медиите възмущението си, че " тези хора, които желаят да вземат властта ", разединяват българския футбол, вместо да го сплотяват.

" Какво желаеме да създадем? Искаме по този начин да създадем, че да провалим националния тим? С някакви хора, които са, примерно, платени, и които, когато България води, те викат срещу България. За това ли, примерно, приказваме? Това ли ще бъде новото държание на " Продължаваме промяната " в българския футбол ", споделя Гонзо във видео, оповестено в спортния уебсайт.

" В момента тези хора, които желаят да вземат властта, не виждам те да са обединители, а разединители. Аматьори ", прибавя Иванов и си потегля без да изясни кой е заплатен, кой желае да вземе властта и какво общо има " Продължаваме промяната " - партията, която дружно с " Демократична България " и ГЕРБ-СДС поддържа новоизбраното държавно управление на Николай Денков.
За какво става въпрос?
Думите на Гонзо получиха известно пояснение на идващия ден. В сряда сутринта Националният фенклуб на ПФК Черно море - Варна разгласява във гневна позиция против управлението на БФС.

Напомняйки, че почитателите на варненския тим от дълго време са се оповестили за свалянето на сегашния президент на футболния съюз Борислав Михайлов, те оповестяват, че са подкрепили главния му конкурент Димитър Бербатов с издигане на афиш на мача в Разград.

" Последва моментална реакция от страна на охранителната компания, която влезе в бранша и се опита да смъкна транспаранта. Това тяхно деяние естествено срещна отговарящ отпор, което пък беше последвано от нахлуването на полиция и маскирана жандармерия. Кой и за какво заповяда това, при неналичието на каквото и да е нецензурно наличие или директна подигравка ", се споделя в позицията на фенклуба на Черно море.

В нея се обръща внимание и на " извънредно грозното и непочтено държание на някогашния старши треньор на Черно море, а понастоящем шеф на националните тимове в БФС - Георги Иванов, който през цялото второ полувреме, както и след края на мача, си разреши серия от неприлични жестове, нецензурни обиди и закани към почитателите на някогашния си тим ".

Председателят на фенклуба Иван Михайлов разказа пред Свободна Европа държанието на Гонзо по следния метод: " Средни пръсти, държеше се за пакета, псуваше към нас. "

По думите му варненските последователи по този начин и не са получили пояснение от стюардите за какво са им скъсали плаката, в случай че наличието му не е било нецензурно. На него е имало само надпис " Бербатов - президент ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР