Българският футбол е стигнал критичен кръстопът и се нуждае от

...
Българският футбол е стигнал критичен кръстопът и се нуждае от
Коментари Харесай

Министърът на спорта призова за промяна в БФС

Българският футбол е стигнал сериозен кръстопът и се нуждае от смяна. Такова мнение изрази министърът на младежта и спорта (ММС) Димитър Илиев в предаването на Би Ти Ви " Защо, господин министър? ".

" В момента би трябвало да вземат решение футболните хора - дали да тръгнат нагоре, или да продължат да се спускат надолу. През март месец те няма да вършат избор на лица, а на бъдеще. Моят зов към тях е да мислят и да изберат хора, които да ги поведат напред, тъй че още веднъж да имаме самочувствието на дребна, само че футболна страна ", сподели Илиев.

На 15 март ще се организира конгрес на Българския футболен съюз (БФС), на който ще се избира нов президент.

Според Илиев дългогодишно ръководство не води до нищо положително. През ноември 2023 година Борислав Михайлов, който оглавяваше БФС 17 години, подаде оставка.

" Прекалено доста години ръководство не води до нищо положително. Впиване на властта в една институция не води до нищо положително. За мен е време за смяна - млади и енергични хора да влязат с хрумвания и визия по какъв начин да развият футбола. Иначе нищо положително не ни чака ", добави министърът.

Той изрази вяра скоро да стартира реконструкцията на стадион " Българска войска " и разяснява рекордният бюджет за спортните федерации за 2024 година

" Ние изсипахме рекордно огромен бюджет на федерациите. Тук, естествено, не можем да вършим връзка сред средствата и медалите. Очаквам положително показване на нашите олимпийци в Париж. Федерацията по повдигане на тежести не получи средства, тъй като има отговорности към Национална агенция за приходите. В момента, в който те ги изчистят или сключат съглашение, незабавно ще получат финансиране. Бюджетът е заделен и няма кой да им го вземе. "

Снимка: bTV
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР