Българският фонд за рисков капитал и финансиране на стартъпи Eleven

...
Българският фонд за рисков капитал и финансиране на стартъпи Eleven
Коментари Харесай

Eleven започва да финансира и стартъп компании от цяла Югоизточна Европа

Българският фонд за рисков капитал и финансиране на стартъпи Eleven разгласи, че уголемява активността си в цяла Югоизточна Европа. До момента от Еleven са вложили в 5 български компании, като последната беше при започване на март тази година в Boleron - онлайн платформа за застраховки.

Излизането отвън границите на България се случва с помощта на програмата за нововъведения на Visa и Eleven Ventures в България. Това е партньорската платформа за финтех стартъп компании, банки и бизнесмени.
 Снимка 524003
Източник:

Пред Money.bg, маркенинг мениджъра на Eleven Никола Янев разяснява, че от фонда към този момент са отворени за кандидатури от целия район на Югоизточна Европа.

" Обединяваме сили и с двете съществуващи иновационни стратегии в Гърция и Турция с цел да предоставим на позволените компании повече благоприятни условия за партньорства и достъп до запаси ", сподели Янев. " Това дава опция на признатите компании да работят с финансови институции и да достъпват ментори от трите пазара. Вече работим с Crowdpolicy и Hackquarters, като по този метод управляваме програмата по доста по-ефикасен метод. "

Компанията ще продължава да търси реформаторски решения при финансирането на стартъпи като до края на тази година ще бъдат търсени претенденти в 4 посоки.

" Това са подкрепяне на дребния и междинен бизнес, нови системи за разплащане, възстановяване на потребителско прекарване при разплащане и създаване на умни градове (smart cities). Като още веднъж, приоритет са ни дигитализирането на обичайните финансови услуги, улеснението на достъпа до финансови услуги и банкиране, възстановяване на потребителското прекарване както и намаляването на заплащания в брой за сметка на безконтактни заплащания чрез новаторски модели ", споделя ни Никола Янев.

Отвъд гореизброените, от Eleven Ventures ще се радват на кандидатури от всяка една компания, която има вяра, че има капацитета да работи с Visa или някоя от финансовите институции за даването на в действителност новаторски решения.

За трета поредна година, един от водещите фондове за рисков капитал в България, ще продължи да работи, подкрепяйки по-добрите бизнес хрумвания и на локално равнище.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР