Българският физик проф. Теньо Попминчев се нареди в топ 10

...
Българският физик проф. Теньо Попминчев се нареди в топ 10
Коментари Харесай

Наш физик - учен на бъдещето

Българският физик проф. Теньо Попминчев се подреди в топ 10 на учените на бъдещето. Списъкът е направен от нобелови лауреати. В класацията попадат учени, които са напът да трансформират света. 

Проф. Теньо Попминчев е извънредно покрай основаването на рентгенов лазер за ранна диагностика на тежки заболявания, тъй че те да се улавят рано и да бъде несъмнено оздравяването на пациента.   Българският физик е възпитаник на известния Теодоси Теодосиев, който му е преподавал в Казанлък.  Попминчев отпътува за Америка, където през 2009 година той и екипът му стигат до революционен пробив в науката, създавайки рентгенов лазер с размер на швейцарско ножче.   

Учените от десетилетия се пробват да основат сходно нещо и в предишното това се е случвало единствено посредством детониране на нуклеарно оръжие. Българинът обаче съумява да сътвори своето откритие в лаборатория, само че от светлина, предава Нова тв.  Проф. Теньо Попминчев  иска да работи в България и да продължи делото на своя преподавател Теодоси Теодосиев.

ТЕКСТ ПОД СНИМКА:   Проф. Попминчев с отличие от  президента Росен Плевнелиев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР