Българският фермерски съюз призовава за провеждането на мирен протест и

...
Българският фермерски съюз призовава за провеждането на мирен протест и
Коментари Харесай

Утре фермерите блокират главни пътища и гранични пунктове, поставят пет искания

Българският фермерски съюз приканва за провеждането на кротичък митинг и земеделските производители да не се поддават на провокации, оповестяват от организацията.

Протестните дейности в страната и столицата ще се стартират от 18 септември с начален час 10:00 ч., като ще включват блокиране на гранични пунктове и основни пътища.

Мотивите му са, че няма по какъв начин да води митинги против държавното управление и да бъде част от Министерството на земеделието

Ръководството на БФС ще бъде на следващия ден със земеделска техника в 10 ч. на летището в Бяла Слатина. Протестите са демократично средство за изложение на позиция и отбрана на ползите във всяка страна член на Европейски Съюз.

„ Искаме да подчертаем, че за нас демократичните митинги, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български жител, което никой не може да лимитира, нарушава и лишава. Апелираме за съблюдаване на демократичните практики, навреме секване на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на принуждение от всички страни ", сподели Георги Стоянов, ръководител на БФС.

„ С терористи не договарям “, разгласи министър председателят Николай Денков

Според него точно поради неналичието на разговор, за първи път от години целият бранш излиза дружно на общ митинг.

Поводът за ескалиране на напрежението в земеделския бранш е решението на Народното събрание за нотпадане на възбраната за импорт на селскостопански артикули от Украйна.

Инициативният комитет упорства за възбрана на вноса на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на възбрана за импорт на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни артикули, месо и месни артикули, живи животни, мед и пчелни артикули от Украйна, както и завишаване на контрола на произхода, качеството и сигурността на вноса на селскостопански артикули в страната.

Румъния разгласи, че ще изчака Украйна да предложи проект, който да предотвратява скок във вноса

Производителите желаят до 30 септември да бъде изплатен цялостният размер на обезщетенията за нарасналите разноски за произвеждане в резултат на войната в Украйна и отпадане на тавана на помощта, неотложно да бъде изплатена държавната помощ за компенсиране на земеделските производители със 100% пропаднали площи, обезпечаване на средства за пренотифициране на съществуващи и нови държавни помощи и облекчение на изискванията по интервенциите по Стратегическия проект по общата селскостопанска политика.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР