Българският фермерски съюз остро осъди думите на премиера Николай Денков,

...
Българският фермерски съюз остро осъди думите на премиера Николай Денков,
Коментари Харесай

Фермерският съюз осъди думите на премиера, че земеделците са терористи

Българският фермерски съюз остро осъди думите на премиера Николай Денков, че земеделските производители са терористи.

Остро осъждаме употребяваната подготовка от премиера акад. Николай Денков, че земеделските производители са терористи по тази причина, че отстояват правата си. Протестите са демократично средство за изложение на позиция и отбрана на ползите във всяка страна - член на Европейски Съюз. Това е позицията на Българския фермерски съюз, член на европейската земеделска организация " КОПА - Коджека ", по отношение на изразеното мнение от министър - ръководителя, че " не договаря с терористи ".

" Правителството и земеделският министър Кирил Вътев към този момент 100 дни отхвърлят да си приказват с браншовите организации за проблемите и оказването на помощ. Изцяло имаше липса на връзка. Решиха да седнат на масата за договаряния, когато пристигна време за митинги ", разяснява Георги Стоянов, ръководител на БФС.

Според него точно поради неналичието на разговор, за първи път от години целият бранш излиза дружно на общ митинг. " Искаме да подчертаем, че за нас демократичните митинги, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български жител, което никой не може да лимитира, нарушава и лишава. Апелираме за съблюдаване на демократичните практики, навреме секване на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на принуждение от всички страни ", акцентира Георги Стоянов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР