Българският фармацевтичен съюз не е подписал анекс за удължаване на

...
Българският фармацевтичен съюз не е подписал анекс за удължаване на
Коментари Харесай

Фармацевтичният съюз не е подписал анекс за удължаване на договора с НЗОК

Българският фармацевтичен съюз не е подписал анекс за удължение на контракта на аптеките със Здравната каса, заяви БНР. Той изтича през днешния ден, а преподписването му беше отсрочено от Надзорния съвет на Касата, макар обещания при започване на седмицата.  

В началото на седмицата представители на Българския фармацевтичен съюз, бяха поканени на среща в президентството. Там беше стихотворец ангажимент, че ще се създадат промени в Здравно-информационната система, които да не позволяват неточности при предписването на медикаменти с електронна рецепта.  
 Фармацевтите желаят да бъдат включени в помощта на първа линия Фармацевтите желаят да бъдат включени в помощта на първа линия
Все още няма безвъзмездни предписания, само че се надяваме, че откакто персоналните лекари стартират да ги изписват, към този момент да има. Това сподели ръководител...

" Ние настояваме в националната здравно-информационна система да залегнат контроли. Ние сме принудени да се занимаваме с бумащина, тъй като в случай че лекарят - несъмнено, несъзнателно, е позволил неточност, е съображение тази рецепта изобщо да не бъде заплатена ", изясни основният секретар на съюза Димитър Маринов пред БНР.  

На срещата в президентството беше дадено още, че като работещи на първа линия с Ковид и обслужващи такива предписания, фармацевтите ще получават по 10 лева за всяка от тях поради риска който поемат.  

" Нашите оферти не са единствено финансови, те са и организационни ", разяснява ръководителят на Фармацевтичния съюз проф. Асена Сербезова и добави, че фармацевтите са желали тази среща да се състои преди да се изтекли периодите на настоящия контракт.

В петък трябваше да бъде подписан анексът към контракта с Касата, само че това не стана поради отсрочване от страна на Надзорния съвет. " Ние би трябвало да работим по нов контракт ", сподели Димитър Маринов.  
 Недоволство измежду фармацевтите: Президентът се среща с тях Недоволство измежду фармацевтите: Президентът се среща с тях
Президентът ще се срещне с фармацевтите. Повод е решението на Български фармацевтичен съюз да заведе иск в Софийския градски съд против...

На изключителна конференция, свикана през днешния ден, от Съюза ще разгласят каква е повода договорът с Касата да не е подписан, както и какво е решението на районните колегии на фармацевтите, взето преди конференцията.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР