Българският еврокомисар Мария Габриел се срещна с председателите на футболните

...
Българският еврокомисар Мария Габриел се срещна с председателите на футболните
Коментари Харесай

Българският еврокомисар се срещна с председателите на отборите от Ла Лига

Българският еврокомисар Мария Габриел се срещна с ръководителите на футболните тимове от испанската Ла Лига. Това е първа по рода си полемика сред европейски комисар и тимовете в професионална футболна лига на държава-членка на Европейския съюз.

Акцент на срещата, в която се включи и президентът на организацията Хавиер Тебас бе ролята на нововъведенията и новите технологии в спортния бранш и приноса на спорта и нововъведенията за конкурентоспособността на Европа.

" Иновациите са движеща мощ за спортния бранш, а доста от тях биват прилагани в началото точно в спорта. Ла Лига и испанските футболни тимове са образец по какъв начин, въвеждайки в спорта високотехнологични нововъведения и средства за визуализация, новите технологии способстват за бъдещето на футбола. Бъдеще, в което спортът и нововъведенията са тясно свързани и подкрепят конкурентоспособността на Европа ", съобщи Мария Габриел.

Българският еврокомисар открои ролята на европейски стратегии като " Еразъм + ", чийто подсилен бюджет на стойност 470 милиона евро за направление " Спорт " ще разреши поддръжката на повече планове и включване на повече спортни организации. В срещата участваха представители на испанските тимове, включително грандовете Реал (Мадрид), Барселона и Атлетико (Мадрид), както и тимове от Сегунда дивисион.

Мария Габриел добави, че на 30 май ще се проведе Европейската среща на върха за нововъведенията.  На нея ще дойдат спортисти, треньори, иноватори и стартъпи, представители на спортни федерации и фенове на спорта за полемики по отношение на ролята на нововъведенията и новите технологии в спортния бранш и насърчаването на Европейския модел на спорта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР