Българският еврокомисар Мария Габриел представи на пресконференция днес доклад и

...
Българският еврокомисар Мария Габриел представи на пресконференция днес доклад и
Коментари Харесай

Мария Габриел: Качествените инвестиции в образованието гарантират ефективни публични разходи и устойчиви образователни системи

Българският еврокомисар Мария Габриел показа на конференция през днешния ден отчет и рекомендации за качествени вложения в образованието и образованието.

Те са резултат от работата на експертната група, основана от комисар Габриел и включваща 15 специалисти от 15 страни на Европейския съюз. България е показана от доцент доктор Мария Нейчева от Бургаски свободен университет. В конференцията взе присъединяване и ръководителят на работната група Габриеле Пак.

„ Добре плануваните и целенасочени вложения в образованието и образованието са вложения в нашето бъдеще. Важно е да подсигуряваме, че всички млади европейци получават допустимо най-хубавото обучение. Докладът концентрира разбора си върху четири основни области: учители и преподаватели, просветителна инфраструктура, цифрово обучение и приобщаване. Той дава новаторски и прагматични решения за създаване на устойчиви и приобщаващи системи за обучение и образование “, отбеляза Мария Габриел и благодари на специалистите за труда и отдадеността при правене на отчета.

Докладът дава разбор за въздействието, разноските и провокациите по отношение на политиките в региона на образованието. Предизвикателствата са свързани с липса на данни за въздействието на вложенията върху образователните резултати и с нужда да се разработят надеждни оценки на националните политики в образованието.

Комисар Габриел означи, че отчетът включва практики и образци за обучение и образование по отношение на ефикасността на разноските, активизиране на спомагателни запаси и възстановяване ръководството на просветителната инфраструктура. Препоръките му могат да бъдат приспособени по отношение на съответния народен подтекст. Те са свързани, да вземем за пример, с начинания за понижаване напрежението на работното място на учителите, повишение на цифровите умения, стратегии за образование, стратегии за строителство и реновиране на просветителната инфраструктура, качествено обучение и грижи в ранна детска възраст.

„ Бюджетът за обучение в проектите за възобновяване и развиване на държавите-членки на Европейски Съюз е 71 милиарда евро. 28 милиарда евро ще бъдат вложени в цифрово обучение. Сега въпросът е по какъв начин ще се употребяват дейно наличните запаси и по какъв начин те ще бъдат вложени в новаторски и интелигентни решения. Очаквам отчетът да бъде на практика справочник и източник на мотивация за страните. Целта е да се усъвършенства качеството на националните вложения в образованието във взаимоотношение с стратегиите на Европейски Съюз. Това ще бъде и съответен принос за осъществяване на европейското просветително пространство до 2025г. “, коментира още Мария Габриел.

Българският еврокомисар приготвя с екипа си и нова самодейност за даване на страните членки на гъвкави принадлежности и експертиза за оценка на националните политики в образованието, която ще бъде оповестена до края на годината.

Докладът на работната група може да намерите тук: 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР