Българският еврокомисар Мария Габриел обяви днес старта на новия онлайн

...
Българският еврокомисар Мария Габриел обяви днес старта на новия онлайн
Коментари Харесай

Мария Габриел с радостна новина: Европейското пространство за образование вече е достъпно чрез единен портал за информация

Българският еврокомисар Мария Габриел разгласи през днешния ден старта на новия онлайн портал отдаден на Европейското пространство за обучение. Той събира самодейностите и дейностите в региона на образованието и образованието в Европейския съюз на едно място.

„ Създаваме нов портал на Европейското просветително пространство за всички - учащи, преподаватели, европейски организации в региона на образованието и образованието, жители, гении. Той ще дава по наличен метод цялата информация за дейностите и самодейностите ни, настоящите предложения за финансиране, основаването на мрежи за съдействие, шерване на положителни практики “, съобщи Мария Габриел, представена от Представителството на Европейска комисия в България.

Комисар Габриел обърна внимание на структурата и наличието му.

Порталът включва 10 съществени раздела с информация по тематики и целеви групи. Темите се концентрират върху подобряването на качеството в образованието и образованието, учителите и преподавателите, цифровото обучение, интернационалното съдействие. Разделите по целеви групи включват образованието и грижите от най-ранна детска възраст през учебното обучение, висшето обучение до професионалното образование и образованието за възрастни. Те дават благоприятни условия за елементарен достъп до информация за начинания, стратегии за финансиране и общности за съдействие.

Порталът обръща внимание и на вести, настоящи документи в региона на образованието и образованието, благоприятни условия за финансиране, претовареност и трудова подвижност. Целта е всеки да откри информация и материали въз основа на своите потребности.

„ Очаквам единния портал на Европейското просветително пространство да бъде регулярно обновен и допълван с информация. Затова ще разгадавам и на интензивността на просветителните общности. Заедно можем да го усъвършенстваме и създадем полезен”, разяснява още българският еврокомисар.

Линк към интернет портала на Европейското просветително пространство: https://education.ec.europa.eu
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР