Българският еврокомисар Мария Габриел, министрите на образованието и младежта и

...
Българският еврокомисар Мария Габриел, министрите на образованието и младежта и
Коментари Харесай

Мария Габриел: Младите хора имат водеща роля за по-екологична и устойчива Европа  

Българският еврокомисар Мария Габриел, министрите на образованието и младежта и по един представител на младежите от всяка страна членка, дебатираха за първи път в този формат тематиката " Младите европейци като пълноправни артисти в Европа: за по-зелена и по-устойчива Европа ".

Форумът на високо ниво в границите на Съвета по обучение се организира в подтекста на Европейската година на младежта 2022 и ще търси отговори на провокациите, свързани с околната среда. " Важно е да приказваме в един глас с младежите, когато става дума за съответни решения, свързани с изменението на климата. Ключ към справяне с това предизвикателство е образованието от най-ранна възраст.

Имаме потребност от повишение на осведомеността измежду учениците, родителите, необятната общност по въпросите за климатичните промени. Необходимо е да предоставим благоприятни условия на системите за обучение за предприемане на съответни дейности за адаптиране към екологичния преход ", съобщи Мария Габриел.

На първо място, комисар Габриел обърна внимание върху показаната от нея на 14 януари Препоръка на Съвета по отношение на образованието за екологична резистентност. Тя цели да подкрепи страните членки и всички просветителни институции да дават на учащите компетентности в региона на изменението на климата.

Програмите " Еразъм+ " и Европейският корпус за взаимност също способстват за развиването на " зелени " умения, образование и кариера в специалности свързани с екологичния преход. Българският еврокомисар открои и самодейността си Коалиция " Образование за климата ".

Тя сплотява възпитаници, студенти, учители, споделящи хрумвания за екологични решения и готовността да ги ползват в съответни планове. " Младежите могат да споделят положителните си практики на Интернет платформата за Европейската година на младежта, чието начало сложих този месец ", разяснява комисар Габриел.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР