Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на

...
Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на
Коментари Харесай

Мария Габриел: Културата е фактор за по-добро здраве в ЕС

Българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова провежда първия по рода си семинар „ Културата: мотор за здравето и благосъстоянието в Европейски Съюз “ взаимно с Европейския парламент. В семинара в Брюксел, който тя съпредседателства с председателя на Комисията по обучение и просвета в ЕП Sabine Verheyen, се включиха представители на Световната здравна организация, евродепутати и културни дейци от цяла Европа, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България. 

„ Културата и творчеството са кислорода на Европа. Те имат силата както да сплотяват хората, по този начин и да оказват положително въздействие на здравословното ни положение – и на физическото, и на психологичното здраве. Ето за какво е значимо да влагаме от ден на ден в свързването на двата бранша – на културата и опазването на здравето – на европейско равнище. Днешният семинар е значима стъпка в тази посока, “ заяви Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова. 

Комисар Габриел очерта водещите си начинания в поддръжка на културата и творчеството. „ Факт е, че за три години направихме по този начин, че културата за първи път да стои толкоз високо в европейския дневен ред “, отбеляза българският еврокомисар. Примери са водещи стратегии като „ Творческа Европа “ и „ Хоризонт Европа “, планът „ CultureForHealth ” и структурният диалог „ Гласовете на културния бранш “, в който са се присъединили рекордните над 50 организации от секторите на опазването на здравето, културата и образованието. Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова открои и самодейността „ Нов европейски Баухаус “, която цели сливане на света на науката и технологиите с този на изкуството и културата за основаване на естетически и приобщаващи места за живеене. 



„ Връзката сред културата и здравето носи взаимна изгода на младежите и създателите, на пациентите и здравните заведения. Приносът на културата към здравето носи изгода като цяло за обществото. Културата и творчеството са повсеместен език, който не познава граници и бариери. С предоставяне на видимост на положителните образци и практики в Европейски Съюз целим поддръжка за културния бранш и вземането му редовно поради като фактор за по-добро здравословно положение “, добави Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова. 



Инициативата на комисар Габриел бе подкрепена от участниците във форума. За идващите дейности по тематиката Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова и екипът ѝ разпространиха и листовка, основана особено за този семинар. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР