Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на

...
Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на
Коментари Харесай

Мария Габриел: Достъпност, сътрудничество и приобщаване са водещи в програми „Еразъм+“ и Европейския корпус за солидарност

Българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова провежда в Брюксел среща с представители на всички 55 Национални организации по „ Еразъм + “ и Европейския корпус за взаимност, открити в страните - членки на Европейски Съюз и в асоциираните трети страни. Бъдещето на стратегиите, идващите стъпки по осъществяването им и целите за идната година бяха акцентите на полемиката. 

„ Еразъм+ “ и Европейският корпус за взаимност са основни за Европейската година на младежта 2022. Всички участници в плановете декларират, че това е прекарване, което е трансформирало живота им, белязало е техния персонален и професионален път и е оставило трайни мемоари за това, какво значи да живееш в Европейския съюз. С работната стратегия за 2023г., която в този момент създаваме, ще подкрепим с 3,3 милиарда евро учебното обучение, професионалното образование, висшето обучение, също както и образованието за възрастни, младежта и спорта. Националните организации са директната ни връзка с европейските жители – с учениците, студентите и преподавателите, избрали да се включат в стратегиите и се възползват от опциите по тях “, съобщи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Българският еврокомисар акцентира на новостите, които се плануват в работната стратегия за 2023г. На първо място, „ Еразъм+ “ ще възобнови изцяло транснационалната подвижност, включвайки и спомагателни действия, като да вземем за пример подвижност на треньорите в региона на спорта. Второ, програмата ще продължи да дава поддръжка за европейското пространство за обучение, планове за съдействие и създаване на политики в страните членки. Освен това Европейският корпус за взаимност планува поддръжка на по-голям брой планове за взаимност. През 2023г. се възнамеряват действия за поддръжка на лица, бягащи от въоръжени спорове, наранени от естествени или други бедствия, както и поддръжка в региона на опазването на здравето.

По време на полемиката представители на организациите показаха положителни практики в региона на „ Зеления Еразъм “, цифровото обучение, общественото включване и поощряване на гражданското присъединяване, в това число измежду младежите.  „ Тази среща ясно демонстрира, че макар компликациите сполучливо прилагаме две стратегии, имащи способността да трансформират живота на европейските жители. Разполагаме с мрежа от 55 организации — движеща мощ на стратегиите. Нека представим всички тези истории на триумфа, вдъхновяващи и мотивиращи младите европейци да приготвят своите бъдещи планове. По този метод „ Еразъм+ “ и Европейският корпус на взаимност ще спомогнат Европейската година на младежта да има своето завещание и след 2022г. “, заключи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР