Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на

...
Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на
Коментари Харесай

Мария Габриел създава Коалиция за образование за климата и Европейски център за цифрово образование

Българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова е хазаин на Третата европейска среща на върха на Европейски Съюз по въпросите на образованието, проведена от Европейската комисия. Най-важното за годината събитие на европейско равнище в областта на образованието сплоти представители на необятен кръг заинтригувани страни.

Във форума вземат участие ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, заместник-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас, министри на образованието на страните членки на Европейски Съюз, евродепутати. Присъединиха се и фамозната шахматистка Юдит Полгар и Пиер Дюбюк – съосновател на платформата Open Classroom.

„ Имаме амбициозна визия за знанието, включваща самодейностите ми за създаване на европейско просветително пространство до 2025г., нов проект за деяние в региона на цифровото обучение и свързването им с европейското научноизследователско пространство. Навлизаме в стадия на нейното осъществяване и е належащо да обединим старания и координираме дейности ", съобщи при откриването на форума българският еврокомисар.

Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова осведоми, че при започване на 2021 година стартира работа по самодейността "Коалиция за обучение за климата “ за активизиране на просветителната общественост в поддръжка на създаване на умения за екологичния преход. Друга значима самодейност е изследване на опциите за основаване на Европейска платформа за шерване на сертифицирано онлайн наличие. Третата самодейност, която открои комисар Габриел е основаване на Европейски център за цифрово обучение. Освен това, тя стартира работа по правене на стратегия за развиване на висшето обучение, която предизвиква трансграничното и междусекторното съдействие, конкурентоспособността и нововъведенията.

В рамките на обособените сесии, участниците разискаха въпроси от основно значение като да вземем за пример, какви са поуките от рецесията с COVID-19, по какъв начин да създадем цифровото обучение по-приобщаващо и по какъв начин да влагаме по-ефективно, тъй че образованието и образованието да дават подобаващите умения за динамично изменящия се пазар на труда. Подчертано беше, че са нужни повече вложения в съгласуваност и съоръжение, цифрови умения, образование на учители и качествено онлайн наличие.



По отношение на цифровата промяна, Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова сложи акцент върху новия План за деяние в региона на цифровото обучение. Тя даде образец за начинания, при които цифровата промяна, съчетана с дейно съдействие на ниво Европейски Съюз, открива действителни благоприятни условия. „ Важно е да създадем партньорства посредством начинания, като препоръчаните от мен Европейски академии за учители, основаване на експертна група за битка с дезинформацията онлайн посредством образованието и повече девойки и дами в специалностите свързани с инженерните и техническите науки (STEM) “, означи комисар Габриел.

Тя посочи, че основаването на Европейски център за цифрово обучение и мрежа от национални цифрови центрове ще свърже обществените органи, частния бранш, доставчиците на обучение и образование, гражданското общество и ще способства за създаване на ефикасна екосистема за цифрово обучение.

Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова обърна особено внимание на професионалното обучение и образование. Ще бъдат основани 50 центъра за високи достижения в региона на професионалното образование в Европа. „ Новите центрове в региона на професионалното обучение ще обезпечат достъп до образования свързани с повишение на квалификацията и преквалификация в страните членки. Постигнахме мощен бюджет по стратегия „ Еразъм+ “ (26,5 милиарда евро). Предлагаме нови начинания, които ще бъдат осъществени и посредством взаимоотношение с другите стратегии на Европейски Съюз. От всички нас ще зависи идната 2021 година да бъде даваща подтик за повече съответни резултати в построяването на съвременни и устойчиви просветителни системи “, заключи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР