Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на

...
Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на
Коментари Харесай

Мария Габриел разкри какви са поуките за науката и иновациите от кризата с COVID-19

Българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова организира втора видеоконференция с министрите виновни за научните проучвания на страните членки.

В настоящия стадий на последователно излизане от рецесията, провокирана от COVID-19, и предприемане на дейности към стабилно възобновяване, във фокуса на полемиката бяха извлечените поучения в региона на научните проучвания и стъпките към създаване на мощно научноизследователско пространство с изгоди за европейските жители, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Мария Габриел: Науката, нововъведенията и образованието са основни в предлагането ни за нов дълголетен бюджет на Европейски Съюз

В своето послание към министрите българският еврокомисар благодари за осъществената взаимна работа в сливане на напъните за осъществяване на проекта за деяние ERAvsCorona, признат на срещата от 7 април. Комисар Габриел акцентира на главните три поучения, извлечени от рецесията. Те са свързани с съгласуваност на дейностите за намиране на ефикасни решения в региона на диагностиката, лекуването и имунизациите против ковид, гъвкавостта в стратегиите за научни проучвания и нововъведения за бърз отговор при рецесии, както и рамковите условия за обезпечаване на интердисциплинарен метод.

Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова показа, че като част от международния маратон за реагиране на ковид, Европейска комисия пое ангажимент в размер на 1 милиард евро по стратегия „ Хоризонт 2020 “. „ По-голямата част от това финансиране е мобилизирано и плановете в осъществяване към този момент дават резултати, които са налични за всички”, съобщи българският еврокомисар. Комисар Габриел осведоми министрите за показаните на 27 май нова многогодишна финансова рамка с механизъм за възобновяване „ NextGenerationEU “ в общ размер 1,85 трилиона евро. Те ще подкрепят дълготрайното и стабилно възобновяване на Европа. Следващата стратегия за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт Европа” (94.4 милиарда евро) е в допълнение засилена с 13.5 милиарда евро посредством инструмента „ NextGenerationEU “.

„ Ще използваме средствата за финансиране на жизненоважни научни проучвания в региона на опазването на здравето, екологичния преход и цифровизацията. Убедена съм, че научните проучвания и софтуерното развиване са основни за гарантиране на бъдещите работни места. Разгръщането на цялостния капацитет на новите технологии, като да вземем за пример изкуствения разсъдък, при ценене на европейските полезности и главните права, е европейският метод за стабилно и заслужено общество”, разяснява комисар Габриел.

Акцент на полемиката с министрите беше построяването на дейно европейско пространство за научни проучвания. Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова осведоми за ограниченията планувани в известието на Европейска комисия по отношение на бъдещето на европейското научноизследователско пространство, което следва да бъде оповестено през месец юли. Те ще се базират на три съществени посоки - устременост, приобщаване и съгласуваност.

Насочеността се показва във фокусиране на обществените и частни вложения и иновационните екосистеми върху обещаващи области на влияние при ефикасен микс на политики. Приобщаването е обвързвано със основаването на отлични достижения в науката, което би трябвало да бъде допълнено с ограничения за приобщаване на европейските жители към резултатите от тях. Свързаността е основна за създаване на обединен пазар на познания за гарантиране на дейно и налично за всички разпространяване на познания и научни резултати.

Мария Габриел: До края на май чакаме първите оферти за дейности в границите на петте задачи в "Хоризонт Европа "

Комисар Габриел обърна внимание, че въз основа на тези посоки ще продължи работата за създаване на интегрирано и приобщаващо европейско пространство за научни проучвания. То би трябвало да подсигурява по-тясно и по-ефективно съдействие сред държавите-членки и хармонизиране на политиките за научни проучвания и нововъведения.

„ Обновеното европейско научноизследователско пространство би трябвало да понижи разделянето във връзка с европейските проучвания и нововъведения, тъй че всички жители да имат достъп до резултатите и изгодите, които науката може да им даде. Водещите ни правила са въздействието и добавената стойност за обществото”, съобщи българският еврокомисар.

Работата по подсилване на европейското научноизследователско пространство и свързването му с европейско пространство на образованието ще продължи по време на идното Германско председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР