Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев призова за повече европейско

...
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев призова за повече европейско
Коментари Харесай

Емил Радев призова за повече еврофинансиране за пътна инфраструктура в България

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев прикани за повече европейско финансиране за пътища и пътна инфраструктура за най-уязвимите елементи на Европа. Той взе присъединяване в пленарното съвещание в Страсбург по отношение на сигурността по европейските пътища.

„ Държавите от Централна и най-много Източна Европа имат потребност от спомагателна помощ под формата на европейски средства, с цел да наваксат с построяването на своята пътна инфраструктура. Липсата на автомагистрали, обходни пътища за товарни коли и прилежащата им пътна инфраструктура са спомагателна спънка за унищожаване на бариерите пред целостта на единния пазар “, означи Радев пред своите сътрудници.

Дебатът бе иницииран по отношение на нуждата от създаване на безвредни зони за паркиране и компликациите, с които се сблъскват европейските превозвачи.
„ Такива зони сега липсват съвсем в целия Европейски Съюз. Необходимо е да бъдат основани паркинги и места за отмора, снабдени със съответната технология за сигурност, както за водачите, по този начин и за самите товари. Те би трябвало да обзет както главните пътни артерии в Европа, по този начин и основните пътни възли във всяка обособена държава-членка “, добавя още Радев. Според него нуждата от построяването им се укрепва в допълнение и от препоръчаните наскоро промени, планувани от някои държави-членки, които вкарват наложителни условия за отмора на водачите, освен това при избрани санитарни условия. Това на процедура би означавало всеки водач да „ изоставя “ товара, който транспортира и да отива на хотел. Нещо, което в всекидневието на водача е немислимо освен заради неналичието на сигурни и безвредни места, където транспортните средства и товарът да бъдат оставяни, само че и заради нарастването на разноските за него и компанията, за която работи - фактори, които в последна сметка рефлектират и върху крайния консуматор.
Въпросът за сигурността на пътя обаче е доста по-комплексен.

Според българския евродепутат той визира също по този начин и намаляването на пътните произшествия и смъртните случаи породени от заспали на кормилото водачи.

Данни от британско изследване сочат, че към 40% от случаите със заспали на кормилото водачи включват водачи на камиони и товарни коли - произшествия, които посредством построяването на безвредни уреди за отдих елементарно биха могли да се предотвратят или най-малко да се понижат доста.

„ Не на последно място, обсъждайки въпроса с сигурността на пътя, е редно да бъде наранена и тематиката с гъстотата на пътната мрежа и трафика, а също по този начин да се вземат поради и стандартите за сигурност и автомобилния парк в Европа “, счита още евродепутатът.

По думите му всяко закъснение, всяка спънка пред придвижването на дадена стока, услуга или човек в границите на Съюза е директна загуба за европейските компании и тяхната конкурентоспособност. „ Всичко това обаче не би трябвало да става за сметка на изгубени човешки животи и разрушени фамилии ”, съобщи в умозаключение Емил Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР