Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев настоява за окончателно решение,

...
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев настоява за окончателно решение,
Коментари Харесай

Емил Радев: Смяната на часовото време е отживелица, с която ЕС трябва да се раздели през този мандат

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев упорства за дефинитивно решение, с което в Европейски Съюз да се постави завършек на остарялата процедура за промяна на часовото време два пъти годишно.

„ Въпросът стои неуреден прекомерно дълго и би трябвало да откри отговор през новия мандат. В Европейския парламент от дълго време се обявихме за унищожаване на тази процедура. Тя има потвърдено негативно влияние върху публичното здраве и към този момент не извършва задачата, поради която е въведена “, акцентира в свое изказване Радев.

По думите му предлагането за унищожаване на сезонната промяна на часовото време сплотява евродепутати от всички политически групи. Те изпратиха ясно обръщение до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен с апел за решителни дейности. В взаимното писмо до Европейска комисия се акцентира голямата социална поддръжка за предлагането.

„ Европейските жители ясно обявиха своята позиция. Още през 2018 година се организира допитване, което сподели, че 84% поддържат прекратяването на промяната на часовото време. Комисията би трябвало да се съобрази с това искане и да отговори на упованията на хората “, безапелационен е Емил Радев. Той напомни, че редица изследвания удостоверяват отрицателния резултат, който сезонната промяна на часовото време има върху здравето – нарушава съня, усилва риска от сърдечносъдови произшествия и води до повече пътнотранспортни катастрофи.

Емил Радев отхвърли обичайния мотив, че промяната на времето води до спестовност на сила. „ Съвременните данни демонстрират, че тази процедура даже може да усили потреблението на сила през зимата. С модерните енергийни системи първичната аргументация към този момент не е годна “, разясни той, отстоявайки позицията, че Европейски Съюз би трябвало по-решително да осъвременява политиките си, като дава отговор на потребностите на обществото.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР