Българският енергиен холдинг купува сградата, която ползва под наем от

...
Българският енергиен холдинг купува сградата, която ползва под наем от
Коментари Харесай

БЕХ купува сграда в центъра на София от АЕЦ “Козлодуй“ за 4,5 млн. лв.

Българският енергиен холдинг купува постройката, която употребява чартърен от АЕЦ " Козлодуй " за 4,5 млн. лева Разрешението за договорката бе обещано от държавното управление на Кирил Петков на предпоследното съвещание на кабинета на 28 юли. Това излиза наяве от стенограмата, оповестена през днешния ден. Недвижимият парцел е на ул. „ Веслец “ № 16, написа 24 часа.
Прочетете още
Министърът на енергетиката Александър Николов разяснява, че това е постройката, в която се обитава „ Български енергиен холдинг “, който е притежател на „ АЕЦ Козлодуй “.Така че " едно от сдруженията ще продаде на притежателя си неподвижен парцел, който се употребява от притежателя. Звучи малко необичайно ", каква той и разяснява, че според контракт за наем от 1 септември 2015 година, подписан с „ АЕЦ Козлодуй “ „ Български енергиен холдинг “ е наемател на неподвижен аграрен парцел с повърхност от 338 кв. м ведно с находящата се в него постройка.

Стойността на планувания за продажба неподвижен парцел е близо 4,5 милиона лв.. Продажбата ще бъде осъществена посредством директно договаряне сред двете сдружения. Възможността за сходна договорка е регламентирана в Правилника за използване на Закона за обществените предприятия, в който е посочено, че началната цена за продажбата се дефинира от самостоятелен оценител след признато Решение на Министерски съвет.
С оглед на изложеното предлагам с Решение от днешното съвещание на Министерски съвет да се даде единодушие на „ АЕЦ Козлодуй “ да извърши продажба на дългогодишен актив, неподвижен парцел, посредством директно договаряне с „ Български енергиен холдинг “ при изискванията и при реда на Правилника за използване на Закона за обществените предприятия.

Министърът предлага продажбата на недвижимия парцела да се извърши при начална цена на актива, избрана от самостоятелен оценител.

Кабинетът приема.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР