Българският енергиен холдинг и Националната електрическа компания събират данни какво

...
Българският енергиен холдинг и Националната електрическа компания събират данни какво
Коментари Харесай

МВР, ДАНС, БЕХ и НЕК събират данни за авария в ПАВЕЦ „Чаира“

Българският енергиен холдинг и Националната електрическа компания събират данни какво е предизвикало повреда при тестване на мощности на помпено-акумулаторната водноелектрическа централа „ Чаира “. Министерство на вътрешните работи и ДАНС също ревизират случая. Няма заплаха за обитаеми места поради повредата, не са застрашени и човешки животи, увери на ексклузивен брифинг министър председателят Кирил Петков, представен от БНР.

" Това е повреда, при която няма наранени хора, няма застрашаване на човешки живот, няма застрашаване за повишаване на цената на тока също. Това беше мощ, която трябваше да влезе в употреба напълно скоро. Разпоредил съм на Министерство на вътрешните работи и на ДАНС да създадат цялостни инспекции по случая. Те към този момент пътуват към мястото на събитието, " изясни министър председателят.

Премиерът добави, че договорът за ремонт е подписан през 2017 година по време на ръководството на ГЕРБ, само че не с фирмата-производител. Затова ще се направи цялостна инспекция на случилото се, с цел да не се позволява сходен случай в бъдеще при инсталирането на новата турбина, която би трябвало да проработи до три седмици.

Енергийният министър Александър Николов разяснява решението на Владимир Путин " неприятелските страни " да заплащат в рубли за доставките на съветски природен газ.

" Не е застрашена доставката, тествано е с контрагенти. Има финансов контрагент в България, която може да извърши транзакцията и в рубли. Очакваме всевъзможни дейности, граничещи със странното. Не подлежат на риск заплащанията по съществуващия контракт, " изясни министър Николов.

Петков разяснява и формираното досъдебно произвеждане против вицепремиера Асен Василев за закононарушение по работа по отношение на тъжба на една от дребните вериги бензиностанции.

" Ако това е правилно, това е цялостно безсрамие. Знаем, че те не можаха да създадат досъдебно произвеждане две години по отношение на другия проблем. Това ще е просто очевадна стъпка на прокуратурата какво цели с нейните дейности ", сподели министър председателят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР