Българският енергиен холдинг (БЕХ) остава с директор в оставка, след

...
Българският енергиен холдинг (БЕХ) остава с директор в оставка, след
Коментари Харесай

БЕХ остава на автопилот, спорове около Мартин Тафров са осуетили назначението му за шеф

" Българският енергиен холдинг " (БЕХ) остава с шеф в оставка, откакто енергийният министър Теменужка Петкова се е отказала да назначи на поста Мартин Тафров, отговарящ за " Продажба на електрическа енергия " в АЕЦ " Козлодуй ". Това научи Mediapool във вторник от същите източници, които преди ден потвърдиха, че Тафров ще наследи отдръпналия в средата на август Жаклен Коен.

Различни самостоятелни един от различен източници споделиха, че Тафров, за който се счита, че ще продължи да съставлява Движение за права и свободи на върха в държавната енергетика, е определен да оглави БЕХ и до края на седмицата се чака това да бъде официализирано.

Ден откакто тази неофициална информация доби гласност, са зародили остри полемики поради забележимата му обязаност с Движение за права и свободи и процедурата по назначението му небрежно е спряна, настояват осведомени.

Експерти от сектора разясниха пред Mediapool, че ръководещите са в извънредно сложна обстановка - от тях се чака да спазят " приемствеността " и да сложат отпред на държавната енергетика приближен на Движение за права и свободи кадър, само че в това време връзката му с Движение за права и свободи да не е толкоз очевидна. Кабинетът не желае да налива в допълнение масло в огъня на публичното неодобрение, искащо оставката на държавното управление повече от 80 дни.

Всичко това обаче лимитира мощно опциите да се откри допустима фигура, която хем да дава отговор на горните условия, хем да е с задоволителен опит в енергетиката. Нещата се усложняват от упования пай небосвод на мандата на новия началник на БЕХ – догатките са, че след изборите ще има друга управническа настройка и ще се наложат промени по върховете на държавната енергетика. Ето за какво е подозрително човек с задоволително експертиза и упоритост, даже и да не е от средите на Движение за права и свободи, да се съгласи да поеме енергийния конгломерат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР